Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 06. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Bezár a pécsi vidámpark

Bezár a pécsi vidámpark

Ötven év után bezár a pécsi vidámpark. Az önkormányzat abban reménykedik, hamarosan újjáéledhet a létesítmény. A pécsi alpolgármester már egyeztetett egy pályázatról helyi szakemberekkel - tudatta a közrádió.

Ötven év után megszűnik a pécsi vidámpark. A mecseki szórakozóhelyet 1961. augusztus 20-án adták át, a játékokat akkor egy-két forintért lehetett igénybe venni. A pécsi vidámpark és a szintén a hatvanas években épült közeli állatkert között úttörővasút vitte a kirándulókat.

A vidámparkot a 2000-es évek elején már rövid időre bezárták állapotának romlása miatt, majd az üzemeltetést Sodin Péter cége vállalta fel, aki korábban Budapesten a gyerek vidámparkot bérelte, ami a cirkusz és a nagy vidámpark között van. Egy főpolgármesteri döntés után azonban a két fővárosi vidámparkot egybeolvasztották, a vállalkozó játékai pedig ott maradtak kihasználatlanul. Sodin Péter ezek után találta meg a pécsi szórakozóhelyet, ami épp akkor zárt be. A cégvezető úgy gondolta, érdemes megpróbálni játékaival újraindítani a mecseki vidámparkot.

Most, hogy újra bezár a vidámpark, rengeteg látogató kereste fel az intézményt, akik általában sajnálkozva beszéltek a megszűnésről. Sodin Péter ennek kapcsán elmondta, csak azt nem érti, hogy ez a sok ember miért nem jött addig, amíg a szórakozóhely nyitva volt, miközben a játékok megfelelő állapotban voltak. Ennél is jobban zavarja a vállalkozót, hogy eddig egyetlen polgármester sem ült le vele, hogy megbeszéljék, miként biztosítható a vidámpark jövője.

A Kossuth Rádió próbálta a pécsi városháza véleményét is megtudni, de onnan egyelőre nem érkezett válasz. Néhány hete a város fideszes alpolgármestere, Nagy Csaba azt nyilatkozta a baranyai napilapnak, hogy bár egyelőre nincs döntés a folytatásról, bizakodnak abban, hogy a közel jövőben uniós pályázatok jelennek meg a múlt évszázad értékeinek megvédésére, és ebből lehet majd pénzt szerezni a létesítmény retró parkként való újraélesztésére.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.