Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 08. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Betörésekre szakosodott bűnbandát számolt fel a rendőrség - videóval

Betörésekre szakosodott bűnbandát számolt fel a rendőrség - videóval

Felszámolta a rendőrség azt a bűnözői csoportot, amely...

...Nógrád, Somogy, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Vas, Hajdú-Bihar, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest megye és a Szlovák Köztársaság területén követett el betöréses lopásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával indított akciót a lakásbetörések megelőzése, valamint ezen bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében. A rendőrség a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával célba vette a betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök felszámolását, amely eredményeként egy újabb, több megyét érintő sorozatot derített fel a hatóság.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján B. Ferenc 46 éves és Á. Sándor 48 éves budapesti, továbbá L. Sándor 46 éves aranyosapáti lakosok 2015. május 5. és 2015. augusztus 3. közötti időben Magyarország területén 10 megyében - így Nógrád, Somogy, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Vas, Hajdú-Bihar, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest megye településein –, míg a Szlovák Köztársaság területén további 3 helyszínen követettek el bűncselekményeket. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak a polgármesteri hivatalok és posta épületek riasztó berendezéseit hatástalanították és az épületekben a páncélkazettákat, páncélszekrényeket felfeszítették, majd azokból készpénzt tulajdonítottak el. A gyanúsítottak összesen 23 település középületéből közel 13 millió Ft készpénzt tulajdonítottak el és a rongálással is jelentős kárt okoztak.

A három férfi elkövetési módszereit szemlélteti, hogy 2015. július 4-én az éjszakai órákban a karancsaljai posta épületének riasztó berendezését kiiktatták, majd az épületbe bejutva a páncélszekrényt lángvágóval kinyitották.

A Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök összehangolt munkájának eredményeként rövid időn belül beazonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2015. augusztus 3-án Kaposfőn elfogta a gyanúsítottakat, akiket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak. A hatóság mindhárom férfit őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet az illetékes bíróság 2015. augusztus 5-én elrendelt.

Az eljárást a továbbiakban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)