Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 03. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Besztercebánya megye átvenné a szliacsi repteret

Besztercebánya megye átvenné a szliacsi repteret

Besztercebánya megye inkább átvenné a szliacsi (Sliač, Zólyomi járás) repülőteret az államtól, így szeretnék megelőzni, hogy bezárják azt.

Vladimír Maňka besztercebányai megyefőnök párttársa, Ján Počiatek szavaira reagált, aki a múlt héten kilátásba helyezte egyes regionális repülőterek megszüntetését.
"A jövő évi költségvetési tervezetben jóval kevesebb forrás van a regionális repterek támogatására. A regionális repterek magas költséggel, és alacsony kihasználtsággal működnek" – indokolta a miniszter, aki a zsolnai és a szliacsi repteret említette bezárandóként.
Maňka szerint azonban a repülőtér most fejlődésének olyan szakaszában van, hogy 2015-től már nem lenne szükség állami dotációkra. "Jó lenne, ha ezt a fejlődést addig nem akasztanánk meg, mert az visszavetné a repülőteret" – mondta a megyefőnök, aki szerint a személyszállító kapacitást teherszállítással is lehetne bővíteni, ez újabb munkalehetőségeket teremtene a régióban.

Forrás: ujszo.com

Címkék: sziacsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.