Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Július 18. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Beruházással teremtenek új munkahelyeket Szügyben

Beruházással teremtenek új munkahelyeket Szügyben

Új raktárt épít és 18 új munkahelyet teremt a szügyi Elektronikai Győri-Kovács Alkatrészgyártó Kft. egy pályázatnak köszönhetően.

Az 50 millió forintos fejlesztéshez 32 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kft. Az erről szóló megállapodást Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Kovács János, a cég tulajdonos ügyvezetője írta alá kedden a Nógrád megyei településen.

Az elektronikai kft. telephelyén tartott ünnepségen Czomba Sándor azt hangsúlyozta, hogy a tárca olyan kis- és középvállalkozások számára írta ki a munkahelyteremtő pályázatot, amelyek életképesek, és a válság idején is akarnak, tudnak fejlődni, fejleszteni.
Kiemelte, hogy a nyertesek nem rövid távon gondolkodnak, hiszen a konkrét esetben legalább két évig kell megtartani a 18 új munkahelyet, és legalább három évig fenntartani a raktárt.
Mint Kovács János ügyvezető elmondta, az Elektronikai Győri-Kovács Alkatrészgyártó Kft. 2003-ban alakult, jelenleg 110 embert foglalkoztat. Bérmunkában végzik elektronikai alkatrészek, transzformátorok, és az elektronikai berendezések bizonyos alkatrészei, mint panelek, nyomtatott áramkörök gyártását, összeszerelését. Egy amerikai tulajdonú olaszországi cégnek napenergia hasznosításához az inverterekbe gyártanak áramátalakítókat.
Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Munkaügyi Központ igazgatója azt emelte ki, hogy országos viszonylatban a megyében a második legmagasabb a munkanélküliségi ráta, és ezért nevezte fontosnak, hogy kiemelkedő volt a nógrádi vállalkozások érdeklődése a tárca pályázata iránt.
Ismertette: 24 pályázó 796 millió forint támogatást igényelt tervezett fejlesztéseihez. A döntés szerint 17 cég részesül 436 millió forint vissza nem térítendő támogatásban. Így az országosan megítélt támogatások hat százaléka Nógrád megyébe érkezik, ami a megyék rangsorában a hetedik helyet jelenti.
Ennek révén Nógrádban 210 új munkahelyet hoznak létre, és 382 dolgozó két éves megtartására vállalnak kötelezettséget a munkáltatók - tette hozzá.

Címkék: Szügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.

2024. Május 19. 07:23, vasárnap | Helyi

Pünkösd

Az elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból ered, a húsvét szombat utáni ötvenedik napon ünneplik.

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.