Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. December 19. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Bemutatták a Nógrád megyei járási hivatalok vezetőit

Bemutatták a Nógrád megyei járási hivatalok vezetőit

A közigazgatás alapvető és bátor átalakításának szándéka, illetve az önkormányzati és állami feladatkörök elválasztása hozza létre 2013. január elsejétől a járási hivatalokat.

Így fogalmazott a Nógrád megyei kormánymegbízott azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a hat megyei járási hivatal vezetőjét kedden.
Szabó Sándor hozzátette: a hat járást a kistérségekkel azonos közigazgatási területen, igen csekély módosításokkal alakították ki. Az új vezetőkre vár most a működés megszervezése, hogy az emberek számára egyszerűbb legyen az ügyintézés, és a lehető kevesebbet kelljen utazniuk a miatta - fejtette ki.
Szabó Sándor ezután rövid szakmai életútjukat ismertetve bemutatta a hivatalvezetőket. Balassagyarmaton Tőzsér Zsolt, Bátonyterenyén Lengyelné Imreh Erika, Pásztón Zsiga Tamás, Rétságon Varjú Frigyesné, Salgótarjánban Skuczi Nándor, Szécsényben Horváth Zoltán fogja vezetni a járási hivatalt.
Nagy Zsuzsanna, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója ezután a járási hivatalok szerkezetéről adott tájékoztatást. Okmányiroda és hatósági osztály mellett gyámügy és munkaügyi kirendeltség mind a hat városban működni fog. A legnagyobb hivatal a salgótarjáni lesz, a négy előbbi mellett működéstámogatási osztállyal, földhivatallal, állategészségügyi és élelmiszerellenőrző, valamint építésügyi és örökségvédelmi hivatallal.
Az MTI kérdésére Nagy Zsuzsanna kifejtette: a hat nógrádi vezető kinevezése egyetlen esetben, Pásztón okoz összeférhetetlenséget. Zsiga Tamásnak, aki jelenleg Egyházasdengeleg független polgármestere, 2012. december 31-vel le kell mondania. Az időközi választás időpontjának kitűzése a helyi választási bizottság feladata lesz.

Címkék: járás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:21, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei!

Kigyulladt egy szemetes konténer egy tárolóban,Elhagyta az úttestet és egy fának ütközött egy személyautó,Gázolaj folyt az úttestre kis területen egy meghibásodott járműből.

2024. Május 13. 10:10, hétfő | Helyi

Versenybe szálltak önkéntes tűzoltóink.

Idén Salgótarjánban, a Baglyasaljai Tűzoltó gyakorlópályán került megrendezésre a Szent Flórián napi ünnepséggel egybekötött önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye.

2024. Május 13. 09:15, hétfő | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Hideg reggel jön, de napközben már nem fogunk fázni.

Gomolyfelhős, napos időjárás várható. Jelentéktelen csapadékra késő délután, este van esély a délnyugati határ közelébe