Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. December 12. 15:22, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Bemutatták a baloldali pártok polgármesterjelöltjét Salgótarjánban

Bemutatták a baloldali pártok polgármesterjelöltjét Salgótarjánban

A jelenlegi városvezetőt, Fekete Zsoltot indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választáson az MSZP, a DK és a Tarjáni Városlakó Egyesület Salgótarjánban

- jelentették be a jelöltállító szervezetek képviselői szerdán sajtótájékoztatón.Fekete Zsolt e három szervezet jelöltjeként nyerte el a tisztséget a 2016-os időközi választáson.

Molnár Károly, az MSZP salgótarjáni elnöke az ellenzéki párt városi irodáján tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a baloldali szövetség 2014-ben és 2016-ban is bizalmat kapott a választóktól, képviselői többségben vannak az önkormányzatban, és a polgármestert is a baloldal adta.
Az elmúlt négy évben komoly eredményeket értek el, számos fejlesztést vittek végig, sokat készítettek elő, pénzügyileg pedig stabilabb a helyzet, mint korábban volt - mondta, hozzátéve: mindezt úgy sikerült elérni, hogy nincsenek "az országot jellemző politikai háborúskodások" Salgótarjánban.
Hangsúlyozta: Fekete Zsolt személyében olyan jelölttel állnak a választók elé, aki bebizonyította, hogy jól vezeti Salgótarjánt, a város érdekében képes felülemelkedni a politikai sárdobáláson, és ugyan meggyőződéses baloldali politikus, de hajlandó és képes tárgyalni, közösen gondolkodni és együttműködni a város érdekében.
Molnár Károly jelezte: a szövetség tagjai úgy döntöttek, hogy már az idén végigviszik a jelöltállítási folyamatot, ami az elmúlt hónapokban le is zajlott. Egyed Ferdinánd a DK és Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület nevében azt hangsúlyozta, hogy elégedettek a városvezetés munkájával, és ezt az utat kell folytatni.
Fekete Zsolt 2016 februárjában négy jelölt közül nyerte meg az időközi polgármester-választást, amelyet az előző városvezető, a 2014-ben megválasztott Dóra Ottó (MSZP) halála miatt kellett megtartani.
Fekete Zsolt, aki a 2014-es választás után alpolgármester volt, a sajtótájékoztatón kiemelte: az oktatást, a kultúrát, a turizmust és az önkormányzat által működtetett, illetve fenntartott infrastruktúrát érintő fejlesztési csomag megvalósításán dolgoztak az elmúlt években. Közölte, ötvennél több utat újítottak fel, és olyan beruházásokat valósítottak meg, amelyek csökkentik a kiadásokat, közeledve az önfenntartó önkormányzatiság felé.
Mint mondta, a kormánnyal is megfelelő kapcsolatot sikerült kialakítani, és a fejlesztések egy része kormányzati támogatásra épül. A kormányzat is látja, hogy egy hátrányos helyzetű megye hátrányos helyzetű megyeszékhelyének is szüksége van támogatásra, sőt, talán kicsit jobban is oda kell figyelni ezekre a térségekre - vélekedett a polgármesteri posztért jövőre újra induló politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 14. 13:20, péntek | Helyi

Futóverseny - a bűnmegelőzés jegyében

Nógrád megyei középiskolás csapatok versenyeztek a „SZER-mentes Palócország” elnevezésű bűnmegelőzési programban.

2019. Június 11. 14:41, kedd | Helyi

Őrangyalok a Gyermekotthonban

Hatvan önkéntes vett részt a Margaréta Gyermekotthon javára szervezett jótékonysági akción május 17-én Szátokon.

2019. Június 05. 11:38, szerda | Helyi

Forgalomkorlátozás!

Versenyautó tesztelése miatt teljes útlezárásra kell számítani Herencsény és Cserhátszentiván közötti útszakaszon.

2019. Június 05. 08:42, szerda | Helyi

Baleset a sámsonházai útelágazás közelében

A rendőrök személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet helyszínelnek a sámsonházai útelágazás közelében.