Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Február 29. 19:05, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Beköszöntött az esküvői szezon

Beköszöntött az esküvői szezon

A tél elmúltával a hagyományoknak megfelelően beköszönt az esküvői szezon. Tavasszal sokan mondják ki a boldogító igent, fogadnak örök hűséget egymásnak.

A hagyományos falusi lakodalom ma többnyire ritka, ám a népszokások nem tűntek el nyomtalanul. Eljegyzés, gyűrű, legénybúcsú, nászút, menyasszonytánc – mind-mind kísérik a mai vigasságokat is. Nincs is párja a sok fogásos – közel sem fogyókúrás – menüsornak, a lakodalmas zenének, a vőfély rigmusainak, a hajnalig tartó mulatságoknak.
A rohanó és modernizálódó világ sok újat is hozott a házasságkötések meghittségébe: lovashintó vagy limuzin az ifjú pár szállítására, különös helyszíneken – tóparton, hegyoldalban – tartott esküvő, ételkülönlegességek kerültek a trendekbe. A cigányzene is a múlté, a gyönyörű fehér menyasszonyi ruhát gyakran váltja fel a farmeres és más divatos viselet, a nagy násznép is gyakran redukálódik szűk családi körre.
Az esküvők bája és romantikus hangulata azonban a külcsíny változásainak ellenére megmaradt: örülünk, ha gyermekünk, rokonunk, barátunk házasságkötésén ott lehetünk, és a ceremónián láthatjuk a boldogan egybekelő párt.
Az esküvőkkel, lakodalmakkal kapcsolatos sokszínű információt a Nógrád Megyei Szuperinfó 2012. március 1-jén megjelenő „Esküvői melléklet” összeállításában talál.

A részletekért katt ide

Címkék: esküvő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 05:33, kedd | Helyi

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

A fenyőfák kiirtása nem politikai kérdés, de lehet belőle azt is fabrikálni. Amint azt a mondás tartja: Rossz az, aki rosszra gondol.

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.