Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 20. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Beköszöntött a hideg idő - legyünk óvatosak az utakon!

Beköszöntött a hideg idő - legyünk óvatosak az utakon!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedésben részt vevő járművezetőknek és gyalogosoknak fel kell készülniük a téli időszakra.

A téli időszakban megváltoznak az út- és látási viszonyok, ezért fontos, hogy a gépjárműveket alaposan átvizsgáljuk, kötelező tartozékaikat szükség esetén pótoljuk, cseréljük és a téli gumiabroncsokat időben felrakassuk.

A téli gumiabroncsok felszerelésén kívül nagyon fontos az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Elengedhetetlen továbbá a jól működő ablaktörlő, valamint a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő is. Az időjárásból eredő rossz látási viszonyok miatt a fényszórókat és a lámpákat gyakrabban szükséges tisztítani.
Az út felülete az időjárás hatására csúszóssá válhat, ezért a fékút ilyenkor általában hosszabb, mint optimális fékezésnél. A balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot és hajtsunk lassan!

Sűrű hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, melyet érdemes a hajtott tengelyen lévő kerékre rakni, így kormányozható marad az autó.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a téli időszakban – különösen nagyobb távolságra – csak az induljon el, akinek nagyon fontos és előzőleg tájékozódjon az útviszonyokról. Indulás előtt győződjön meg arról, hogy gépkocsija megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik a téli üzemeltetéshez szükséges felszerelésekkel. Mielőtt elindulna, tegyen az autóba takarót, meleg italt, elektromos kézilámpát, tartalék üzemanyagot és elakadás esetére lapátot. Amennyiben hosszabb időt kénytelen az autóban tölteni a motor járatásával fűthet, azonban nagyon fontos, hogy tíz-tizenöt percenként szellőztessen, hogy az utastérbe beszivárgó kipufogógázok ne okozzanak rosszullétet!

Alkoholt soha ne fogyasszon a hideg elleni védekezés céljából!

Öltözetét úgy állítsa össze, hogy elakadás esetén gyalogosan is képes legyen folytatni az útját!

Az országos médiumokon kívül érdemes figyelemmel kísérni a helyi sajtó, rádió és televízió híradásait, beszámolóit, mert ezeken keresztül is hasznos információkat szerezhetünk a közlekedéssel és közlekedésbiztonsággal kapcsolatban.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

forrás:Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.