Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 10. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Befejeződtek az árvízrekonstrukciós munkálatok Istenmezején

Befejeződtek az árvízrekonstrukciós munkálatok Istenmezején

A napokban ért véget a Településrekonstrukció az árvíz sújtotta Istenmezeje településen címet viselő projekt.

Ennek keretében a 2010. évi rendkívüli esőzések és árvíz által megrongált utak fejlesztéssel egybekötött helyreállítása történt meg: közel 47 millió Ft-os támogatásban részesült a helyi önkormányzat az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében.
A projekt alapvetően a 2010 tavaszán lezúduló rendkívül nagy intenzitású csapadékvíz által okozott károk helyreállítására irányult, de ezen túl fejlesztésekre, és az újabb káresemények megelőzésére is lehetőséget adott. Az említett esemény során két utca sérült nagymértékben, az egyik a szervízútként is funkcionáló Kossuth utca, melynek földútjából 80 m3 köves föld mosódott ki, a másik pedig a Szabadság utca, melynek aszfaltmakadám burkolata ment teljesen tönkre.
A projekt során mindkét utca aszfaltburkolatot kapott illetve ahol szükséges volt a jelenlegi került felújításra illetve padka építése valósult meg. A csapadék jövőbeni megfelelő elvezetéséhez vízelvezető árkok kerültek kialakításra illetve felújításra. A Kossuth utcában ezen felül 9 férőhelyes parkoló építés és térburkolása, valamint járda kialakítása is megvalósult. Összességében 376 méter útszakasz épült, 250 métert újítottak fel, 48 méternyi járda és 488 méter épített csapadékvíz elvezető került kialakításra.
A fejlesztések illeszkednek a település hosszútávú céljaihoz, valamint hozzájárulnak a balesetveszély csökkentéséhez, továbbá a megfelelő életkörülmények megteremtéséhez az infrastrukturális feltételek és a közszolgáltatások elérhetőségének javításával.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: Istenmezeje

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 18:00, csütörtök | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.