Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Szeptember 14. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Befejeződött az idei megyei díjugrató bajnokság

Befejeződött az idei megyei díjugrató bajnokság

Véget ért a Nógrád megyei díjugrató bajnokság, a döntőt 2012. szeptember 9-én rendezték Kazáron.

A versenynap 10 órakor kezdődött, a versenyzők öt kategóriában mérhették össze tudásukat. A megmérettetésen közel 50 ló és 30 lovas vett részt és a magyarok mellett számos szlovák versenyző is leadta a nevezését. Az első helyet azonban egyik versenyszámban sem tudták elhalászni a magyar lovasok elől. A pályát Németh Zoltán építette, a versenyzőket Abay Pál bírálta.
A legeredményesebb versenyzőnek Fodor Flóra bizonyult két lovával, aki a B2-es ifi versenyszám első és második helyezése mellet (110 cm), a B3 felnőtt kategóriát is megnyerte (120 cm). A nap végére a Kazár Kupát is magáénak mondhatta és az egész éves eredmények alapján a Nógrád megyei ifi bajnokságban is ő állhatott a dobogó legfelső fokára.
Az egyes versenyszámok között, a pályaépítés alatt táncosok színesítették a programot. Először Mazgon Jelena kis tanítványai mutattak be egy hip-hop koreográfiát, a későbbiekben pedig szalontáncosok szórakoztatták a nézőket. Egy kis pónin a kisebbeknek is alkalmuk nyílt kipróbálni a lovaglást.
Bajnoki végeredmények:
2012 legjobb kezdő lovasa: Szabó Zsanett
2012 legjobb kezdő lova: Csalfa (lovasa Susán Kitti )
2012 ifjúsági kategória győztese: Fodor Flóra
2012 felnőtt kategória helyezettjei: 1. Bandi Zsanett, 2. Bandi Barbara, 3. Petri Attila, 4. Balogh Zsófia, 5. Korill Krisztina.

Gérecz Petra

Címkék: díjugrató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.