Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2015. Július 01. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: kormany, infonograd

Batthyányi Strattmann díjat kapott Nadim doktor

Batthyányi Strattmann díjat kapott Nadim doktor

Dr. Al Ghaoui Nadim, szülész-nőgyógyász főorvos az egészségügy egyik legrangosabb díját, a Batthyányi Strattmann László díjat érdemelte ki több mint négy évtizedes gyógyító munkája elismeréseként.

Minden évben július 1-jén ünnepeljük Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz gyógymódja feltalálójának születésnapját, ami egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az anyák megmentőjének 197. születésnapját, nemcsak megemlékezésekkel ünneplik, hanem országszerte elismeréseket adnak át az egészségügy dolgozóinak a Semmelweis Nap alkalmából és köszönik meg egész éves munkájukat.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár és Mészáros János egészségügyi koordinációért felelős helyettes- államtitkár átadták az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként a Batthyány-Strattmann László-díjat Dr. Al Ghaoui Nadim, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosának.

Nadim doktor az egyetem elvégzése után kezdett Salgótarjánban dolgozni, szülész-nőgyógyászként, később gyermeknőgyógyász és orvos-jogász képzettséget is szerzett. Bár 2000 óta a gyöngyösi kórházban dolgozik, ma is Salgótarjánban él, és nagy figyelemmel, szeretettel látja el a hozzá forduló lányokat, asszonyokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 15:25, kedd | Helyi

Sajtóközlemény

Európa Liga-döntő: Folyamatosan gyűlnek a foglalások, több tízezer futballrajongó utazhat a budapesti mérkőzésre

2023. Május 30. 15:11, kedd | Helyi

Sajtóközlemény

Felkészülten várják a főszezont: az ország közel száz pontján szívvel és tudással segítenek a Tourinformok

2023. Május 30. 12:16, kedd | Helyi

EGY HÉT BALESETEI SZÁMOKBAN

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten közúti közlekedési balesetben kilencen sérültek meg

2023. Május 30. 01:00, kedd | Helyi

Nyári idő, de helyenként zápor kialakulhat!

Napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel.