Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2015. Július 01. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: kormany, infonograd

Batthyányi Strattmann díjat kapott Nadim doktor

Batthyányi Strattmann díjat kapott Nadim doktor

Dr. Al Ghaoui Nadim, szülész-nőgyógyász főorvos az egészségügy egyik legrangosabb díját, a Batthyányi Strattmann László díjat érdemelte ki több mint négy évtizedes gyógyító munkája elismeréseként.

Minden évben július 1-jén ünnepeljük Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz gyógymódja feltalálójának születésnapját, ami egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az anyák megmentőjének 197. születésnapját, nemcsak megemlékezésekkel ünneplik, hanem országszerte elismeréseket adnak át az egészségügy dolgozóinak a Semmelweis Nap alkalmából és köszönik meg egész éves munkájukat.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár és Mészáros János egészségügyi koordinációért felelős helyettes- államtitkár átadták az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként a Batthyány-Strattmann László-díjat Dr. Al Ghaoui Nadim, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosának.

Nadim doktor az egyetem elvégzése után kezdett Salgótarjánban dolgozni, szülész-nőgyógyászként, később gyermeknőgyógyász és orvos-jogász képzettséget is szerzett. Bár 2000 óta a gyöngyösi kórházban dolgozik, ma is Salgótarjánban él, és nagy figyelemmel, szeretettel látja el a hozzá forduló lányokat, asszonyokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.