Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2015. Július 01. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: kormany, infonograd

Batthyányi Strattmann díjat kapott Nadim doktor

Batthyányi Strattmann díjat kapott Nadim doktor

Dr. Al Ghaoui Nadim, szülész-nőgyógyász főorvos az egészségügy egyik legrangosabb díját, a Batthyányi Strattmann László díjat érdemelte ki több mint négy évtizedes gyógyító munkája elismeréseként.

Minden évben július 1-jén ünnepeljük Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz gyógymódja feltalálójának születésnapját, ami egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az anyák megmentőjének 197. születésnapját, nemcsak megemlékezésekkel ünneplik, hanem országszerte elismeréseket adnak át az egészségügy dolgozóinak a Semmelweis Nap alkalmából és köszönik meg egész éves munkájukat.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár és Mészáros János egészségügyi koordinációért felelős helyettes- államtitkár átadták az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként a Batthyány-Strattmann László-díjat Dr. Al Ghaoui Nadim, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosának.

Nadim doktor az egyetem elvégzése után kezdett Salgótarjánban dolgozni, szülész-nőgyógyászként, később gyermeknőgyógyász és orvos-jogász képzettséget is szerzett. Bár 2000 óta a gyöngyösi kórházban dolgozik, ma is Salgótarjánban él, és nagy figyelemmel, szeretettel látja el a hozzá forduló lányokat, asszonyokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 15:00, hétfő | Helyi

EM-NGM: július elsején indul az otthonfelújítási program.

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

2024. Június 17. 13:00, hétfő | Helyi

Kapós volt a csali.

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

2024. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt!

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje.

2024. Június 17. 09:15, hétfő | Helyi

Nyitrai Zsolt: már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra.

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója.