Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Október 06. 07:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Bátonyterenyén is vizsgálódott közmunkaprogram-ügyben az ombudsman

Bátonyterenyén is vizsgálódott közmunkaprogram-ügyben az ombudsman

Jászkarajenő, Gyöngyös, és Mány mellett Bátonyterenyén is vizsgálódott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Ez azt követően történt, miután Szabó Máté ombudsman szerint sürgős beavatkozást igénylő problémák jelentkeztek a közfoglalkoztatásban. Szabó Máté munkacsoportjának tagjai az önkormányzatnál és az illetékes munkaügyi kirendeltségeken folytattak megbeszéléseket, de készítettek interjúkat a közfoglalkoztatottakkal is. Az önkormányzatok által szervezett közfoglalkoztatással kapcsolatban ugyanis az év első felében többen sérelmezték az ombudsmannál, hogy közvetve azért veszítették el a jogosultságukat a szociális támogatásra, mert kimaradtak vagy kikerültek a közfoglalkoztatási rendszerből, és így - egyéb munkalehetőség hiányában - nem tudták igazolni az évi 30 napos keresőtevékenység meglétét. A vizsgálat során kiderül többek között, hogy gyakran esetleges a bérkifizetés időpontjáról szóló előzetes tájékoztatás, nincs pontos eljárási rend, a közfoglalkoztatotti bérkifizetések ütemezésének bizonytalansága pedig sérti a jogbiztonság követelményét és a tisztességes eljáráshoz való jogot. Az ombudsman jelentésében kiemelte azt is hogy mind a vizsgált településeken, mind pedig országosan sok ember önhibáján kívül szorult ki a szociális ellátásból.

Címkék: ombudsman

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".