Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 04. 11:07, szerda | Helyi
Forrás: police

Bátonyterenyei tábor

Bátonyterenyei tábor

A közösen eltöltött időt színes programok, versenyek, kirándulás és sétarepülés tette felejthetetlenné az ötven gyermek számára.

A Bátonyterenyei Városi Balesetmegelőzési Bizottság a napokban szervezte meg egyhetes „Biztonságos vakációért hét” elnevezésű bűn- és balesetmegelőzési táborát. A táborban a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő általános iskolák 50 fő diákja vett részt. A rendezvények célja volt, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyekkel elháríthatják a rájuk leselkedő veszélyeket. A szervezők számára fontos volt, hogy a gyermekek tanulják meg a KRESZ szabályait, közlekedjenek biztonságosan a kerékpárral. Nyáron gyakrabban maradnak otthon felügyelet nélkül a gyermekek, ezért fontos, hogy tudják, hogy mit tegyenek a hirtelen fellépő problémák – lakástűz, csőtörés – esetén. A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad vizek, szabad strandok környékének látogatása, amelyek különösen népszerűek az iskolai szünidőt aktív pihenéssel töltő fiatalok körében. A felüdülés ezen formái számos veszély forrásai is lehetnek. A rendőrök felhívták a gyermekek figyelmét a biztonságos fürdőzésre is. Fontosnak tartották, hogy a gyermekek megjegyezzék a veszélyes fürdésre alkalmatlan helyeket a „FÜRÖDNI TILOS!” táblával jelzik. Különösen veszélyesek a szabad vizek közül a bányatavak, a hirtelen változó vízmélység és hőfok miatt. A fiataloknak csak a megfelelő biztonsági feltételekkel ellátott kijelölt fürdőhelyeket, ismert szabad strandokat ajánlották a szakemberek fürdőzésre.

A sok színes program között a gyermekek a Maconkai-víztározón horgászhattak, a katasztrófavédelem csónakjaival csónakázhattak, megtekinthették a katonaság lánctalpas járműveit és rendőrségi bemutatón vehettek részt. A diákok bűnmegelőzési és KRESZ-totó kitöltésével, kerékpáros ügyességi feladatokkal nehezített akadályversenyen, valamint kézműves foglalkozáson bizonyíthatták tudásukat. Az idén sem maradhatott el a gyermekek nagy örömére a várva várt sétarepülés Gödöllőn, a város felett.

A tábor záró napjának fénypontja a száz szeletes csokitorta volt, melynek elfogyasztását követően több kisebb ajándékkal és színes élményekkel térhettek haza a gyermekek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.