Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 19. 21:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Banki adatokat fürkésznek

Banki adatokat fürkésznek

A NAV az idén a korábbi évekhez képest jóval többször tiltatta le a munkabérek kifizetését, hogy így jusson hozzá az elmaradt befizetésekhez. Ezen az úton csaknem 4,5 milliárd forint folyt be a közkasszába. Érdekesség, hogy egyik alkalommal nem kevesebb mint 467 millió forintról szólt a hatósági bérletiltás - írja a Magyar Nemzet.

Az adóhivatal végrehajtói többször foglaltak le vagyontárgyakat is, amelyeket végül elárvereztek. Így például ékszereket kínáltak megvételre. A köztartozások beszedését szolgálták azok a licitálások is, amelyeken a hatóság kutyapórázokat, oxigénpalackokat vagy dekorációs tárgyakat hirdetett meg. Hat hónap alatt ötvenezer értékes banki adathoz jutott hozzá az adóhivatal azoknak a magánszemélyeknek az ügyeiben, akik ellen adótartozás miatt végrehajtás indult. A hatóság olyan bankszámlákra is rátalálhatott, amelyekről korábban nem volt tudomása. Az adóvégrehajtók a korábbinál többször rendelkeztek az adósok munkabérének részbeni elvonásáról, más esetekben pedig cégektől foglaltak le különféle vagyontárgyakat, például oxigénpalackot vagy kutyapórázt.

Fél év alatt több mint 450 ezer végrehajtást indított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szervezet nagyjából hatszázmilliárd forintot igyekezett beszedni a köztartozást felhalmozó magánszemélyektől és vállalkozásoktól. Az adósság nagyobb részét – szokás szerint – a gazdasági élet szereplői görgették maguk előtt, a befizetésekkel elmaradó polgároktól fél év alatt nagyjából nyolcvanmilliárd forint elvonását kezdeményezte az adóhivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk