Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 02. 11:42, szombat | Helyi
Forrás: Fenyvesi Gábor/Polgári Salgótarjánért Alapítvány kuratóriuma

Salgótarján – Fenyvesi Gábor - Elkezdődött a politikai kommunikáció mélyrepülése

Salgótarján – Fenyvesi Gábor - Elkezdődött a politikai kommunikáció mélyrepülése

Gyurcsány Ferenc, Fekete Zsoltot támogatja az önkormányzati választáson. A választások közeledtével a meggyengült városvezetés kivonta a kardot és közösségi oldalán eszetlen és értelmetlen vagdalkozásba kezdett.

Salgótarján balliberális vezetése feje felett kezdenek összecsapni a hullámok!

A Facebook különösen alkalmasnak bizonyul a befolyásolásra, ezáltal a gyűlöletkeltésre és az álhírek kinyilvánítására.A kellően tájékozott, értelmes olvasókat persze mindezek nem tudják befolyásolni.

Sajnos azonban atájékozatlanok és hiszékenyek könnyen előfordulhat, hogy ennek az oldalnak a véleményébe kapaszkodnak.

A közgyűlés egyértelműen bemutatta, hogy elkezdődött a vég kezdete az élcsapatnál. Aki tiszta fejjel próbálta követni az eseményeket az régebben is látta, hogy képtelenek megbirkózni a feladatokkal, tulajdonképpen csak sodródnak az eseményekke.

A város eladósodása egyre drámaibb, a fejlesztések egy helyben állnak, az önfenntartó város jelenleg egy fantazmagória, a városvezetés lobbiereje nulla, forrásszerző képessége mérhetetlen.

Néhány jókedvű szocialistán kívül az emberek döntő többsége befelé fordult és kedvetlen, az értelmiség továbbra is menekül a városból.Ilyen helyzetben ráadásul a civil szférába isbelerúgnikapitális hiba.

Fekete Zsolt kezet rázott a páholy elnökével is, igaz nem nézett a kézfogás közben a kamerába, de a gesztussal mégis azt üzente, hogy ott, abban a pillanatban egyetértés van. Egyre kuszább szövetségek és összefonódások kerülnek napvilágra.

Fenyvesi Gábor felszólalása a közgyűlésen:

Közgyűlési egyveleg - Középpontban a piac! 2024. 02. 29.

Sajtótájékoztató Salgótarján,2024. március 5.

Téma:Közgyűlésen történt...

Előadók: Fenyvesi Gábor, Tolnai Sándor és Szabó Csaba

1. rész:

2. rész:

3. rész:

Polgári Salgótarjánért Alapítvány -KÖZLEMÉNY

Tisztelt Olvasók!

A Polgári Salgótarjánért Alapítványt méltánytalan támadás érte a salgótarjáni baloldal által üzemeltetett Egységben Salgótarjánért facebook oldalon, melyre reagálva az alábbiakat kívánjuk elmondani.

A Polgári Salgótarjánért Alapítvány egy bíróság által bejegyzett civil szervezet, melynek célja: "A polgári értékek erősítése és népszerűsítése Salgótarjánban. Ennek érdekében szerepet vállal a helyi hagyományok ápolásában, a kulturális élet színesítésében, a környezet védelmében, szépítésében, a civil önszerveződés segítésében és a lakossági érdekképviseletben, tehetségek felfedezésében, a helyi fejlődését elősegítő programok támogatásában, megvalósításában."

Tehát a fentiekből egyértelműen kiolvasható, hogy az alapítvány pontosan azzal a céllal jött létre, hogy a polgári értékeket erősítse és népszerűsítse Salgótarjánban és azok számára, akik követik a tevékenységét, egyértelmű, hogy céljainak megfelelően működik. Működése során pályázatokat nyújt be és az elnyert támogatásokból valósítja meg programjait, rendezvényeit, melyekről rendszeresen tájékoztatást ad facebook oldalán és kiadványaiban és mely pénzügyi forrásokkal rendszeresen és rendben elszámol.

Az alapítványt ért támadás azt mutatja, hogy vannak, akik számára meg kell magyarázni, hogy mikor is beszélünk egy civil szervezet esetében politikai tevékenységről.

Közvetlen politikai tevékenységet folytató civil szervezet az, aki az alábbi tevékenységet folytatja: párt érdekében végzett politikai tevékenység, az országgyűlési képviselői választáson történő jelöltállítás, a megyei, fővárosi önkormányzat képviselő-testületébe történő jelöltállítás, az Európai Parlament tagjának történő jelölés, a megyei jogú város képviselő-testületébe történő jelöltállítás, valamint a polgármester jelölése.

(Forrás: Közvetlen politikai tevékenységet folytató civil szervezet - mi az? - Tudástár (nonprofit.hu)) Az itt felsorolt tevékenységek esetében beszélhetünk tehát politikai tevékenységről.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy alapítványunk azáltal, hogy Salgótarjánban a polgári értékeket erősíti és népszerűsíti - ezzel az alapító okiratában megfogalmazott cél szerinti tevékenységét valósítva meg - álláspontunk szerint nem folytat kampánytevékenységet. Tisztában vagyunk azzal is, hogy kinek adhatunk adományt és hogy egy jelöltet állító szervezetnek nyilatkozatot is kell tennie az adományokra vonatkozóan, mely szabályok esetünkben nem tekinthetők relevánsnak. Alapítványunk eddig is és ezt követően is a magyar jogszabályokat betartva látja el tevékenységét.

Felszólítjuk a Egységben Salgótarjánért facebook oldal szerkesztőit, hogy valótlan és jogsértő kijelentésüket távolítsák el az oldalról és tartózkodjanak az alapítványunk rossz színben való feltüntetésétől.

A Polgári Salgótarjánért Alapítvány kuratóriuma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...