Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Június 18. 11:48, kedd | Helyi
Forrás: police

Balesetmegelőzési előadás Mátraszelén

Balesetmegelőzési előadás Mátraszelén

Az iskolai nyári szünet és a nyaralások idején se felejtsük el, hogy a gyerekek biztonságára kiemelt figyelmet kell fordítanunk!

Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a napokban a Mátraszelei Gárdonyi Géza Általános Iskolában közlekedésbiztonsági napot tartott a diákok részére, egyben felhívta figyelmüket a közelgő nyári szünet veszélyeire is.

A főtörzszászlós kiemelte a gyalogos és kerékpáros közlekedés helyes formáit, majd a gyerekek megismerkedhettek a legfontosabb közlekedési szabályokkal, rendőri karjelzésekkel, és beülhettek a rendőrség egyik speciális járművébe is. A szakember ismertette a gyermekek részére a kerékpár kötelező tartozékait és felhívta a figyelmüket arra, hogy a szünidő alatt is körültekintően közlekedjenek.

A rendőrség arra kéri a szülőket és a közlekedőket, hogy a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, amennyiben az úton, vagy annak közelében akár gyalogosan, akár kerékpárral megjelennek. Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, időnként kalandot keresve minden észlelt dologban.

A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 13:07, kedd | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás Pásztón

Az október 23-ai rendezvény miatt Pásztón útlezárásra kell számítani.

2019. Október 22. 12:52, kedd | Helyi

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.