Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 22. 10:33, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Baleseti összesítő az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Baleseti összesítő az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Az elmúlt napon Nógrád megyében két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 42 éves férfi közlekedett személygépjárművel a 22-es számú főúton, Balassagyarmat irányából Ipolyszög felé 2018. november 21-én a délutáni órákban, amikor egy előtte haladó személygépkocsi előzésébe kezdett. Az előzés befejezése során a vezető lehaladt az útpadkára, majd onnan az úttestre visszatérve a gépkocsival felborult, végül a kerekein állt meg. A sofőr ezt követően gyalogosan elhagyta a helyszínt. A balesetben két személy sérült meg.

Az éjszakai órákban egy ismeretlen járművezető közlekedett személygépkocsival Salgótarján belterületén, amikor a Karancs úton nekiütközött egy vele azonos irányba haladó, majd az egyik ingatlan kapubejárójának hídjára bekanyarodó személygépjárműnek. Az ismeretlen vezető ezt követően gyalogosan elhagyta a helyszínt. A baleset következtében egy személy sérült meg.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén KRESZ előírja, hogy ha a baleset halált, vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek.

Személyi sérülés esetén, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.

Forrás: 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 58. §.

Kérjük, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! Tartsanak kellő követési távolságot, haladási sebességüket az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.