Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 30. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt napon - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt napon - Nógrád megye

Az elmúlt napon két személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 70 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2020. június 29-én 14 óra 30 perckor Érsekvadkert irányából Patak felé, amikor járművével lehaladt az úttestről, majd egy út menti fának ütközött és az oldalára borult. A balesetben a gépjármű vezetője sérült meg, akivel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult.

A késő délutáni órákban ugyanezenen az útszakaszon, egy álló mentőautónak ütközött egy személygépkocsival közlekedő 20 éves férfi, melyet követően a jármű továbbgurult és egy út menti fának csapódott. A balesetben mindkét jármű vezetője és a személygépkocsi két utasa sérült meg.

A megye területén az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A balesetek elkerülése miatt felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat és alkohol fogyasztását követően ne üljenek a volán mögé!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 12:16, szerda | Helyi

Figyelmesen a közutakon a kánikulában!

A tartós hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége.

2020. Július 07. 12:31, kedd | Helyi

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

2020. Július 06. 11:58, hétfő | Helyi

Rendőrkézen a bátonyterenyei kifosztás gyanúsítottja

Egy 38 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Július 06. 11:55, hétfő | Helyi

Útlezárás versenyautó-tesztelés miatt

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani Cered és Zagyvaróna között.