Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 06. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 43 éves férfi 2018, április 5-én 15 óra 10 perckor közlekedett az általa vezetett személygépkocsival a 2-es számú főúton Szendehely irányából Rétság irányába, amikor - az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - észlelte, hogy egy a záróvonalon, szabálytalanul áthaladó ismeretlen személygépkocsi az előzésébe kezdett. A férfi, hogy egy szembe jövő másik jármű és az őt előző személygépkocsi ütközését elkerülje, fékezett melynek hatására a jármű megcsúszott és a menetiránya szerinti jobb oldali árokba sodródott, ahol fának ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi egyik utasa könnyű sérülést szenvedett.

Szécsény irányából Őrhalom felé közlekedett a 22-es számú főúton egy férfi személygépkocsijával 19 óra 48 perckor, amikor elütött egy vele azonos irányba kerékpárral közlekedő férfit. A baleset következtében a 47 éves kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy tavasszal a közutak forgalma zsúfoltabbá válik. Ebben az időszakban emelkedik az átlaghőmérséklet és szeszélyessé válik az időjárás. Tavasszal esik a legtöbb eső, amihez gyakran szél is párosul. A csapadéktól vizes, csúszós útszakaszokon csökkenhet a járművek menetstabilitása, míg a látási viszonyokat az ilyen időszakban gyakran megjelenő pára-, illetve ködfoltok befolyásolhatják. Ebben az időszakban közlekedésünk során számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, s tisztában kell lenni azzal, hogy a féktávolság is megnő. Főleg vidéki, mezőgazdasági tevékenységgel érintett területeken földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződésében, építkezések környezetében jellemző lehet a sárfelhordás, amely szintén fokozott veszélyt jelent a közúton közlekedőkre.

Ebben az időszakban a gyalogosok és a kerékpárosok is – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Ilyenkor a járművezetőknek az átlagosnál is fokozottabb óvatossággal kell a kerékpárosokra és gyalogosokra figyelni!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.