Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. December 22. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órában - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órában - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, két személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2017. december 21-én 5 óra 40 perc körül a 21-es számú főút Tar és Mátraverebély közötti útszakaszán. A baleset következtében három személy a helyszínen életét vesztette és további négy személy megsérült.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a délelőtti órákban Balassagyarmat belterületén a Kossuth utca és a Deák utca kereszteződésében, ahol két személygépjármű ütközött össze. A balesetben egy személy sérült meg.

Az éjszakai órákban Patak külterületén közlekedett személygépjárművével egy 30 éves férfi, amikor járművével megcsúszott, az út menti árokba hajtott és felborult. A baleset következtében a gépjármű utasa sérült meg.

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a balesetek körülményeit.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fáradtság teljesítménykorlátozó, a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethető hatása a gépjárművezetés terén is egyértelműen kimutatható. A fáradt állapotban történő vezetés jelentősen növeli a balesetek veszélyét. E kockázat minimalizálása érdekében fontos néhány tanács betartása.

  • Győződjenek meg arról, hogy a jármű vezetésére alkalmas állapotban vannak-e. Soha ne kezdjék meg az utazást, ha fáradtak. Kerüljék a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű.
  • Tervezzék meg előre utazásaikat, két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott.
  • Fáradtság érzet esetén, biztonságos helyen álljanak meg! Ne álljanak meg az autópálya leálló sávjában!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.