Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 03. 13:55, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Baleset, gyorshajtás, elfogás

Baleset, gyorshajtás, elfogás

Bőven akadt dolga az elmúlt napokban a rendőröknek megyénkben.

Két embert is elgázoltak néhány perc leforgása alatt Endrefalva közelében, a 22-es számú főúton. A lakott területen kívüli szakaszon egy 37 éves nógrádmegyeri férfi vasárnap, sötétedés után hajtott lovakat Szécsény felé. A lovak után gyalogló férfi nem viselt fényvisszaverő mellényt, így későn észlelte, és elütötte őt egy 68 éves szécsényi autós. A nógrádmegyeri férfi a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Ezzel azonban még nem volt vége az eseménysorozatnak, az autót vezető szécsényi férfi ugyanis kiszállt járművéből, hogy segítséget kérjen az arra haladó másik személygépkocsi vezetőjétől. Ez utóbbi autós azonban a szécsényi férfit észlelte későn, és ütötte el. A 68 éves férfi szintén súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség ezúttal is felhívja a figyelmet, hogy a balesetek megelőzése érdekében lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok között mindig viseljenek láthatósági mellényt!

131 kilométer per órás sebességgel fotózták le lakott területen belül azt a motorost, aki ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte a „szeptember gyorshajtója” címet. Az elismerés háromszázezer forintos pénzbírságot jelent a motorkerékpár üzemben tartójának. A motoros egyébként szeptember 16-án, a délutáni órákban Rétság belterületén követte el ezt a szabálysértést.

Körözött személyeket fogtak el tegnap a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Célkörözési Csoportjának tagjai. A 18 éves salgótarjáni nő és a 39 éves salgótarjáni férfi ellen a bíróság adott ki korábban elfogatóparancsot. A férfit és a nőt Salgótarján belterületén kapcsolták le, most előzetes letartóztatásban vannak.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő