Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. November 04. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Balassagyarmati futó sikerek

Balassagyarmati futó sikerek

Ebben az évben rövidített útvonalon rendezték meg a szokásos október végi Szupermaratont.

Három nap alatt Győrtől Budapestig futott a mezőny. Az első nap Tatáig (61 km), a második nap Budakesziig (60 km), az utolsó nap pedig mindenkire egy félmaraton várt, összesen 142 kilométert teljesítettek a csapatok, illetve az egyéni indulók.
Az idén is elindult a balassagyarmati szenior csapat, ezúttal „Pár Pici Palóc Pata Natur Arkánum” néven, a BADISZVSE és a Kiss Árpád VDSE versenyzőivel, valamint egyéniben indult Tresó Gábor (Kiss Árpád). Az első és a harmadik napon jó időben futhattak, a második nap viszont rettentő időjárás fogadta az indulókat, zuhogó, hideg eső, hatalmas széllel.
Összességében elmondható, hogy a nógrádi csapat és Tresó Gábor is nagy sikert aratott. Utóbbi egyéniben a harmadik helyen végzett 11;42:59 órás idővel (összesen harmincan teljesítették a szupermaratont), az első naptól tartotta ezt a helyezését. Teljesítményével kicsit meg is lepte a szervezőket.
A csapat a kategóriájában (275 év felett) megismételte két évvel ezelőtti eredményét, azaz első lett, ezúttal 20;32:27 órás idővel. A csapat tagjai (Kovács József, Medvácz Lajos, Molnár József, Sztancsik József, Zolnyánszki Zsolt) egytől egyig kitettek magukért, és ezúton is köszönik a támogatóik segítségét, akik nélkül nem tudták volna elérni ezt a sikert (Natur Arkanum, Halas Csaba, Kincső Humán Szolgáltató, Művelődési Ház Balassagyarmat, Ipoly TV).
A szervezők ígérete szerint a jövő évi jubileumi, huszonötödik ultramaratoni versenyt a klasszikus útvonalon, Bécs-Sopron-Győr-Tata-Budapest érintésével, ötnapos versenyként rendezik meg.
Képünk illuszstráció.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Vissza a kezdőlapra

Címkék: maraton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő