Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2012. Február 11. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Balassagyarmat és térségében is figyelnek a rászorulókra

Balassagyarmat és térségében is figyelnek a rászorulókra

2012. február 9-én a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon a zökkenőmentes közös feladat ellátásról számolt be a kapitányság vezetője és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a helyi sajtó képviselőinek.

Révész Ákos rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője
elmondta, hogy a rendkívüli hideg, vagyis a szokatlan időjárás miatt az elmúlt napokban a társhatóságokkal, polgárőrséggel szoros együttműködésben, megemelkedett létszámmal történik a feladat végrehajtás, mely azt a célt szolgálja, hogy közterületen, vagy lakásában senkit ne fenyegessen a kihűlés veszélye. Az eddigi extrém időjárás miatt megközelítőleg húsz esetben nyújtottak segítséget a rendőrök Balassagyarmaton és a rendőrkapitányság illetékességi területe alá tartozó községekben.

A Balassagyarmati Polgárőr Egyesülettel, valamint az illetékességi területen működő polgárőrséggel az eddig kialakított jó kapcsolatot használják ki a közös szolgálat tervezéséhez. A rendőrkapitányság a korábbi időszakban feltérképezte az illetékességi területén egyedül élő, idős embereket, valamint a hajléktalanok által lakott helyeket is. Ez a nyilvántartása a rendőrkapitányságnak naprakész, melynek alapján a körzeti megbízottak a polgárőrökkel a községekben visszatérően látogatják meg ebben az időszakban leginkább kiszolgáltatott idős embereket, ellenőrzik egészségi állapotukat és életkörülményeiket.
Sok alkalommal érkezik bejelentés rokonoktól, szomszédoktól, hogy a környezetükben élő személyt nem látták a napokban lakásából kijönni, a körül mozogni. Ilyen bejelentésre is azonnal reagálnak és ellenőrzik ennek alapját. A hideg miatt veszélyben lévőt otthonából melegedőbe, ha leromlott egészségi állapot miatt került sor az intézkedésre, akkor kórházba juttatják az illetőt.

Révész Ákos ismertette azt az esetet, amikor a napokban egy, a lakott területtől jóval távolabb eső közúton műszaki hiba miatt járművével leállásra kényszerült férfin segítettek a járőrök. A nagy hidegben, a műszaki mentés ideje alatt a férfit a szolgálati gépjárműbe készített meleg teával kínálták, és pléddel védték a kihűléstől a rendőrök. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a rászorulókon segítsen, ezért ha bárki bajba kerül, vagy környezetében ilyet tapasztal, hívják a rendőrséget és kérjenek bátran segítséget.
Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondás alapján Dr. Mihály István rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány úrral az országos eligazítást követően egyeztettek arról, hogy a megye polgárőrei a rendőröknek a rendkívüli hideg miatt végzett szolgálat ellátásokba is besegítenek. Egyeztettek arról, hogy milyen módon, hogyan tudják ezt leghatékonyabban végrehajtani.
A megye 98 polgárőrsége, mintegy 3600 tagja azonban, nem csak szolgálat ellátásuk során, de szabadidejükben is figyelnek a közterületen tartózkodó, ilyenkor veszélyeztetettebb hajléktalanokra és egyedül élő, főleg idős emberekre. Ennek alapján végzik a polgárőrök munkájukat és segítenek minden rászorulónak a problémák megoldásában.

Címkék: rászorulók

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.