Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2023. Augusztus 24. 13:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészségi hír

Bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket

Bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt nyomoz a rendőrt szidalmazó, majd bajonettel fenyegető férfi ellen.

A Tamási Rendőrkapitányság rendőre 2023. augusztus 12-én az esti órákban, egy Tolna vármegyei település üzlethelyisége mellett azért intézkedett egy férfival szemben, mert a férfi izmait feszegetve, vicsorítva, kihívóan viselkedett vele szemben, illetve felé is köpött.

Az ittas állapotú férfi trágár szavakkal szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőrt, akinek el is kellett löknie magától a felé közeledő férfit annak érdekében, hogy távolt tartsa magától.

A végig agresszívan viselkedő férfi ekkor egy lépést hátrált, majd a „Na most figyelj!” felkiáltással a közelben lévő asztalon elhelyezett hátizsákjához nyúlt, amiben egy 24 cm pengehosszúságú bajonettet tartott. Miután a rendőr észlelte a bajonetett, annak megakadályozása érdekében, hogy a férfi azt használni tudja, ellökte őt a táskától.

A férfi ezt követően a lábszárán megrúgta az intézkedő rendőrt, aki ettől el is vesztette az egyensúlyát, majd amikor ismételten meg akarta őt rúgni, védekezésül megütötte a férfit. A rendőrnek csak ezt követően sikerült a férfit testi kényszer alkalmazásával, valamint a segítségére siető személyek közreműködésével megfékeznie.

A rendőr a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett, majd felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfi letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság 2023. augusztus 15-én el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Kék hírek

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

2024. Július 11. 08:01, csütörtök | Kék hírek

Szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel