Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.

Elektromos rollerrel közlekedett egy 19 éves férfi 2022. augusztus 8-án a délelőtti órákban Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton kiépített kerékpárúton, amikor az egyik kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a főútról kanyarodó személygépkocsi hátsó részének. A baleset következtében a rollert vezető férfi megsérült.

Ugyanezen a napon, Karancsalja belterületén közlekedett Litke irányába a délutáni órákban egy 48 éves sofőr, amikor nekiütközött az előtte forgalmi okból megálló gépjárműnek és azt nekilökte az előtte szintén forgalmi okból álló személygépkocsinak. A baleset következtében két utas sérült meg.

Balassagyarmaton augusztus 9-én az egyik parkolóban közlekedett egy 71 éves férfi személygépkocsival, amikor - eddig ismeretlen körülmények miatt – a járdára felhajtott és az épület falának ütközött. A balesetben a sofőr és utasa is megsérült.

A 2-es számú főúton Szendehely irányába közlekedett augusztus 10-én 14 óra 10 perckor a 71 éves személygépkocsivezető, amikor egy balra ívelő kanyar után áttért a szembejövő forgalmi sávba, majd az úttestről lehaladt és a vízelvezető árokba csapódott. A sofőr a balesetben megsérült.

A megye rendőrei az elmúlt három napon további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok betartása mellett fontos a követési távolság helyes megválasztása is! A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladótól tartsanak mindig akkora távolságot, hogy járművükkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 15:10, péntek | Helyi

KÖZÖSEN SALGÓTARJÁN KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

2022. Szeptember 30. 14:55, péntek | Helyi

Európai uniós támogatásból valósul meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 27. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-16 kódszámú, „Önkormányza

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Helyi

Drónnal mindent látnak a rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

2022. Szeptember 30. 10:33, péntek | Helyi

Fiktív őrző-védő céget szűrt ki a vizsgálat

A NAV kockázatelemzés után kezdett vizsgálni egy társaságot, amely havonta nagy összegű számlát fogadott be őrzés-védelmi tevékenységről és távfelügyeleti szolgáltatásról. Az ellenőrzés megállapította, hogy valós szolgáltatásn