Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Június 23. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Az országos adó- és járulékbevételek 0,6 százalékát adja Nógrád megye

Az országos adó- és járulékbevételek 0,6 százalékát adja Nógrád megye

Nógrád megyében az év első öt hónapjában 18,9 milliárd forint bevétel folyt be a kiemelt adó- és járuléknemekből, ami 2,5 milliárd forinttal, 15 százalékkal több, mint a múlt évi hasonló adat.

Az országos szintű kiemelt adó- és járuléknemek bevételeinek 0,6 százaléka keletkezett a megyében, az arány évek óta nem változik - mondta Szalayné Ostorházi Mária, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője.
A főigazgató hozzátette: évek óta változatlan a megye régión belüli súlya is, Nógrád 11-13 százalékkal járul hozzá az észak-magyarországi térség bevételeihez.
Szalayné Ostorházi Mária ismertette: a megyében az egyéni vállalkozások száma stagnál. Jellemzően önfoglalkoztató a mintegy 7 ezer egyéni vállalkozó, alapvetően a kereskedelemben, szállításban, vendéglátásban és építőiparban végzik tevékenységüket. Az árbevételt tekintve a szállítás tud növekedést felmutatni.
A főigazgató közölte: 2011-ben a nógrádi egyéni vállalkozók több mint 4 milliárd forintot fizettek be adóként a költségvetésbe. Az összes adóbevételben ez elenyésző, de ha azt nézzük, mennyi egy kórház vagy egy iskola költségvetése, akkor nagy számnak tűnik - tette hozzá.
A múlt évi szja bevallások tapasztalatairól Ponyiné Oszvald Katalin adóügyi igazgatóhelyettes elmondta: 72 ezer 193 bevallás érkezett a magánszemélyektől, ebből az adónemből 4 milliárd forint folyik be. Nógrádban döntően papír alapon teljesítik a bevallási kötelezettséget.
Míg tavaly közel 22 ezer visszaigénylőnek több mint 1 milliárd forintot utalt vissza az adóhivatal, addig idén 19 ezer ilyen bevallásra 800 millió forintot. Ebből ugyanakkor 3 ezer esetben 33 millió forintot visszatartottak az adózók más hátralékainak rendezésére - mondta az igazgatóhelyettes.
Közölte azt is: 108 esetben jogosulatlannak ítélték a visszaigénylést, így a visszatartott 33 millió forint mellett további 4 milliót nem engedtek kiutalni, a jogosulatlanság többségében jogszabályértelmezési problémákból adódott.

Címkék: járulék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,