Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Augusztus 14. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: radiofocus

Az önállóságot ünneplik

Az önállóságot ünneplik

Háromnapos rendezvénysorozattal emlékezik a 15 évvel ezelőtti történésekre Rákóczibánya önkormányzata.

A településen 2000 novemberében tartottak lakossági fórumot, amelyen először merült fel komolyan a Bátonyterenyétől való elszakadás gondolata, 2001 februárjában alakult meg az önállóvá válást előkészítő bizottság, és még abban az évben, augusztus 27-én jelent meg a Magyar Közlönyben Mádl Ferenc Köztársasági Elnök határozata az önállóvá válásról. A település a 2002-es önkormányzati választások óta önálló. A 15 évvel ezelőtti események kapcsán ma háromnapos eseménysorozat kezdődik, 17 óra 30 perctől filmvetítés lesz a település művelődési házában, majd a film alkotóival beszélgetnek. Ma délután négy órától látvány disznóvágás lesz a település fő terén, szombaton pedig főzőversennyel, strandfoci és strandröplabda-bajnoksággal, kulturális programokkal, és az első ízben meghirdetett „településrészek játékával" várják Rákóczibánya lakóit és vendégeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Helyi

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.