Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 31. 08:49, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Az MSZP nagyon pozitív jelzésnek tartja Fekete Tamás győzelmét

Az MSZP nagyon pozitív jelzésnek tartja Fekete Tamás győzelmét

Tizenkilenc szavazat előnnyel Fekete Tamás (MSZP), a baloldali összefogás 27 éves jelöltje szerezte meg a salgótarjáni időközi választáson a VII. számú. választókörzet megüresedett képviselői helyét vasárnap.

A választást azért kellett kiírni, mert a nógrádi megyeszékhely VII. számú körzetének képviselője, Ispán András tavaly december 18-án elhunyt. A körzetben 2344-en voltak választásra jogosultak. 678-an adtak le szavazatot, az időközi választáson így 28,9 százalékos volt a részvételi arány.
A baloldali összefogás jelöltje, Fekete Tamás 279, a függetlenként indult Szabó Csaba (a Keresztény Értelmiségi Szövetség elnöke) 260 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt politikusa, Bánházi György 75, míg a Jobbik által támogatott független Klenóczky Sándor 36 és a szintén független Tóth Tamás 28 voksot gyűjtött be.
Az MSZP "nagyon pozitív jelzésnek tartja" Fekete Tamás győzelmét az országgyűlési választás előtt egy héttel - mondta az MTI-nek Budai Bernadett, az párt szóvivője. Hozzátette: 2010-ben 100 szavazattal maradt le az MSZP-s jelölt a Fidesz jelöltjével szemben, most viszont annak ellenére sikerült itt győzni, hogy a közvélemény-kutatások alapján ez a körzet billegő volt.
Reméljük, hogy a közvélemény-kutatások előrejelzéseinél jobb eredményt tudnak elérni a "kormányváltó erők" a jövő hét végén országosan is - mondta a szóvivő.

Címkék: mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák