Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2020. Július 02. 10:24, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az „Iskola Rendőre” program nyári tábora

Az „Iskola Rendőre” program nyári tábora

Több éves hagyományra tekint vissza a rendőrségi tábor Nógrád megyében.

A tábort idén a 2019/2020-as tanév záró rendezvényeként „Az iskola rendőre” program keretén belül 2020. június 29. és július 3. között a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság rendezi meg. A Tarjáni Gyermektáborban – bentlakásos és napközis jelleggel – 53 gyermek kapott lehetőséget az izgalmas programokon való részvételhez.

A rendezvényt 2020. június 29-én Zahorecz Sándor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg, majd Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese köszöntötte a fiatalokat.

A tábor idei programjai között a rendőrség munkája, valamint a bűn- és baleset-megelőzési ismeretek mellett a felelős állattartás témája is kiemelt szerepet kap. A diákok csapatépítő tréningeken, akadály- és sportversenyen, érdekes előadásokon vehetnek részt, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykertbe is ellátogatnak majd.

A programok és a foglalkozások célja - a felszabadult szórakozás és ismeretszerzés mellett - a helyes viselkedésmódra nevelés, a tolerancia erősítése, és közlekedési ismeretük bővítése volt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.