Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 18. 11:03, kedd | Helyi
Forrás: police

Az internet veszélyei

Az internet veszélyei

A rendőrök egy hét alatt több Nógrád megyei iskolában látták el tanácsokkal a diákokat a biztonságos internethasználat érdekében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, valamint a rendőrkapitányságok munkatársai a napokban több megyei általános és középiskolába látogattak el. A rendőrök az internet veszélyeiről és a biztonságos internethasználat szabályairól beszéltek a diákoknak, és felhívták a gyerekek figyelmét a kártékony alkalmazásokra.

A pedagógusoknak és a szülőknek tartott előadásokon az online világban elkövetett csalások és egyéb bűncselekmények veszélyeiről, azok gyors felismeréséről hallhattak tanácsokat a résztvevők.

A bűnmegelőzési szakemberek a multimédiás előadások alkalmával az internetes zaklatásról, az online zsarolásról és bántalmazásról szóló kisfilmeket is bemutatták a gyerekeknek, amelyeket közösen megbeszéltek. A diákok az ilyen helyzetekben követendő helyes magatartást, és a segítségkérés szabályait is elsajátíthatták.

Javaslataink szülők számára:

  • Ha lehetőség van rá, közösen fedezzék fel az internetet, beszéljenek az online oldalak és a közösségi média veszélyeiről gyermekeikkel.
  • Ha szükséges telepítsenek internetes gyermekvédelmi szűrőszoftvert a számítógépekre, tabletekre és telefonokra.

Az online veszélyek elkerülése érdekében a szakemberek az alábbi tanácsokra hívták fel a diákok figyelmét:

  • Ne adjuk meg senkinek felhasználói nevünket és jelszavunkat!
  • Csoportosítsuk ismerőseinket, ezáltal korlátozhatjuk, hogy ki mit láthat!
  • Egyéb oldalra, vagy alkalmazásba közösségi profillal történő bejelentkezés során ellenőrizzük, hogy az oldal, vagy alkalmazás milyen személyes adatainkhoz fér hozzá!
  • Más által is használt számítógépen – ha befejeztük az internet használatát – minden esetben jelentkezzünk ki a közösségi oldalról, levelezésből! A böngésző bezárása nem elegendő.

Képünk illusztráció -https://poloskeiszorp.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.