Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2019. Augusztus 09. 14:22, péntek | Helyi
Forrás: police

Az idős lakosok Kazáron riasztó ajtóéket kaptak a rendőrségtől

Az idős lakosok Kazáron riasztó ajtóéket kaptak a rendőrségtől

A prevenciós szakemberek időseket kerestek fel a községben, hogy otthonaikban adjanak számukra bűnmegelőzési tanácsokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a napokban Kazáron keresték fel a veszélyeztetett korosztály tagjait, az önvédelmi képesség növelése céljából. Az áldozattá válás megelőzése érdekében látták el tanácsokkal a szépkorúakat. Felhívták a figyelmet arra, hogyan ismerhetik fel a sérelmükre elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket.

A szakemberek a személyes beszélgetések alkalmával felhívták a figyelmet többek között a termékbemutatókon, árubemutatókon és a házalóktól történő vásárlások alkalmával betartandó szabályokra, a tűzifa vásárlása során előforduló csalás veszélyére, továbbá elmondták, mit kell tenni annak érdekében, hogy ne váljanak az úgynevezett „unokázós” csalás sértettjévé. A rendőrök ezen kívül tájékoztatták a szépkorúakat az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról és a segélyhívások során közlendő legfontosabb információkról.

Az idős emberek örömmel fogadták, hogy a prevenciós szakemberek a hasznos megelőző tanácsokon túl, megtanították nekik az elektronikus biztonsági ajtóékek működésének, illetve alkalmazásának módját. Ezeken túl a személyes és vagyonbiztonság növelése érdekében bűnmegelőzési kiadványokkal látták el őket.

Kérjük, fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait az áldozattá válás elkerülése érdekében:

Ha olyan telefonhívást kapnak, ahol gyermekük, unokájuk bajba került és „ügyének” gyors megoldása érdekében készpénzt, és/vagy ékszert kérnek, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valóságtartalmát!
Ne bízzanak meg a váratlanul jelentkező ismeretlenekben, akár telefonon, akár személyesen keresik meg Önöket!
Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, mert ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!
Bűncselekmény gyanúja esetén a 112-es segélyhívó számon értesítsék a rendőrséget!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 08:39, péntek | Helyi

Tetten érték és elfogták a sorozatbetörőket

Salgótarjáni, szécsényi, nógrádsipeki és szügyi ingatlanokat tört fel az a két férfi, akiket elfogtak a balassagyarmati és letartóztattak a szécsényi nyomozók.

2020. Február 19. 13:28, szerda | Helyi

Rendszám nélkül közlekedett

Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult büntetőeljárás egy 44 éves sóshartyáni férfi ellen.

2020. Február 18. 11:30, kedd | Helyi

Drog a zsebben

A rendőrök Karancslapujtő belterületén igazoltattak két férfit, akiknek a ruházatából kábítószert foglaltak le.

2020. Február 18. 11:03, kedd | Helyi

Az internet veszélyei

A rendőrök egy hét alatt több Nógrád megyei iskolában látták el tanácsokkal a diákokat a biztonságos internethasználat érdekében.