Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 09. 14:22, péntek | Helyi
Forrás: police

Az idős lakosok Kazáron riasztó ajtóéket kaptak a rendőrségtől

Az idős lakosok Kazáron riasztó ajtóéket kaptak a rendőrségtől

A prevenciós szakemberek időseket kerestek fel a községben, hogy otthonaikban adjanak számukra bűnmegelőzési tanácsokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a napokban Kazáron keresték fel a veszélyeztetett korosztály tagjait, az önvédelmi képesség növelése céljából. Az áldozattá válás megelőzése érdekében látták el tanácsokkal a szépkorúakat. Felhívták a figyelmet arra, hogyan ismerhetik fel a sérelmükre elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket.

A szakemberek a személyes beszélgetések alkalmával felhívták a figyelmet többek között a termékbemutatókon, árubemutatókon és a házalóktól történő vásárlások alkalmával betartandó szabályokra, a tűzifa vásárlása során előforduló csalás veszélyére, továbbá elmondták, mit kell tenni annak érdekében, hogy ne váljanak az úgynevezett „unokázós” csalás sértettjévé. A rendőrök ezen kívül tájékoztatták a szépkorúakat az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról és a segélyhívások során közlendő legfontosabb információkról.

Az idős emberek örömmel fogadták, hogy a prevenciós szakemberek a hasznos megelőző tanácsokon túl, megtanították nekik az elektronikus biztonsági ajtóékek működésének, illetve alkalmazásának módját. Ezeken túl a személyes és vagyonbiztonság növelése érdekében bűnmegelőzési kiadványokkal látták el őket.

Kérjük, fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait az áldozattá válás elkerülése érdekében:

Ha olyan telefonhívást kapnak, ahol gyermekük, unokájuk bajba került és „ügyének” gyors megoldása érdekében készpénzt, és/vagy ékszert kérnek, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valóságtartalmát!
Ne bízzanak meg a váratlanul jelentkező ismeretlenekben, akár telefonon, akár személyesen keresik meg Önöket!
Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, mert ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!
Bűncselekmény gyanúja esetén a 112-es segélyhívó számon értesítsék a rendőrséget!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit