Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2020. Február 05. 19:00, szerda | PR

Az ideális babamatracok – milyet válasszunk?

Az ideális babamatracok – milyet válasszunk?

Amikor megszületik a kisbabánk mindenki a lehető legjobbat szeretné neki. Azt már tudjuk, hogy mennyire fontos felnőttként a jó minőségű matrac, de vajon mi a helyzet a babamatracokkal?

Babamatracok: sokan elbagatellizálják a választást, hiszen a gyerkőcök alvóhelye az első egy-két évben többször is változhat. Sokan pedig rendkívül nagy jelentőséget tulajdonítanak neki, hiszen már felnőttek esetén is tudjuk, hogy a pihentető alvás egyik legfontosabb eszköze a tökéletes matrac. No de mi is az igazság? Mennyire fontos egy baba egészsége és jó alvása szempontjából a babamatrac? Kókuszmatrac? Memóriahabos matrac? Lágy matracok? Melyiket válasszunk?

Milyen a jó babamatrac?

A jó babamatrac kellően stabil alátámasztást biztosít a testnek, a gerincnek. Ez kiemelten fontos kisbabáknál és kisgyermekeknél, hiszen ekkor sokkal könnyebben formálódik, illetve deformálódik még minden testrészük. Bár szerencsére már nem igazán jellemző, hogy találnánk a boltok kínálatában, de nagyon fontos, hogy ne legyen puha a kicsik matraca, hiszen ez hatalmas veszélyforrás lehet, főleg egy újszülött esetében. Részesítsük előnyben a kemény matracokat.

A praktikum: a mosható huzat

Újszülött esetén különösen fontos a könnyű tisztán tartás és a mosható huzat. Használjunk matracvédő lepedőt, vagy szimpla vízálló matracvédőt, hogy óvjuk matracunkat az esetleges kibukkanó testnedvektől. Ugyancsak ügyelünk rá, hogy jól szellőző, antiallergén matracot válasszunk.

A babamatracok mérete

Ritkán fordítunk rá külön figyelmet, pedig rendkívül veszélyes, ha nem pontosan a kisággyal megegyező méretű matracot helyezünk a gyermek fekvőhelyére. Akár már pár centis eltérés is nagy veszélyforrás lehet, főleg a kisebb gyermekek esetén. Ilyenkor ugyanis a babaágy és a matrac közti részhez gurulva a gyermekek könnyen a köztes részhez szorulhatnak, melynek akár végzetes következményei is lehetnek. Az egyik legnagyobb skandináv bútorgyártó cég például hívott már vissza babamatracot azért, mert az nem illeszkedett pontosan az adott méretű kiságyba, és emiatt veszélyesnek ítélték használatukat. Figyeljünk erre is, hogy biztosan nyugodt alvást biztosítsunk a csöppségnek és természetesen magunknak is.

Mi kell még a babaágyba?

A matracon kívül szükségünk lesz még gumis lepedőre, mely akár vízálló is lehet, így nem kell külön matracvédőt vásárolnunk. Hasznos még rácsos kiságyba a rácsvédő, mely megvédi a babát az esetleges koccanásoktól.
Újszülött korban, és szakértők szerint még jó ideig utána is teljesen felesleges párnát vagy takarót helyeznünk. Hasznos lehet azonban a hálózsák, nagyobb korban pedig a tipegő hálózsák beszerzése.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 22. 18:18, szerda | PR

Autót az online térből

Az elmúlt néhány év kereskedelmi szempontból egyik legpozitívabb hozadéka az autóeladások fellendülése. Az új autók vásárlása mellett természetesen a használtautók piaca is erősen tartja a pozícióját.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.