Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. December 02. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Az erkélyén termesztette a kendert a salgótarjáni férfi

Az erkélyén termesztette a kendert a salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 20 éves férfi ellen, aki lakásának erkélyén virágládában termesztette a saját fogyasztásra szánt kendernövényeket.

A vádlott 2020 nyarán egy ismerősétől kapta azokat a kannabisz magokat, amiket salgótarjáni társasházi lakásának erkélyén virágládába ültetett. A növényeket rendszeresen gondozta, és a kikelt kábítószer tartalmú növényekből rendszeresen fogyasztott is.

A férfi lakásán a rendőrség 2020. júliusában tartott kutatást, 12 tő növényi egyedet foglaltak le, ezek mindegyike magról szaporított kender egyed volt. A növényekben jelenlevő kábítószer-hatóanyag nem érte el a csekély mennyiség felső határát, ugyanakkor a növényi egyedek száma meghaladta az 5 tőnyi mennyiséget, ezért az ügyészség a 20 éves férfi ellen csekély mennyiséget meghaladó kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben – tárgyalás tartása nélkül – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a lefoglalt növényi egyedek elkobzására tett indítvány, ezen kívül a férfinek az ügyészség indítványa szerint meg kell fizetnie a tetemes, mintegy 375.000 Ft bűnügyi költséget is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.