Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 04. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Az eltűnt erdők nyomában

Az eltűnt erdők nyomában

A Szécsényi Rendőrkapitányság az Ipoly Erdő Zrt-vel együttműködve „Szolgálunk és – Természetet – Védünk, Az eltűnt erdők
nyomában!” címmel rendezett konferenciát.

A programra a szécsényi Forgách-kastélyban került sor, melynek célja a környezet-és természetkárosító, vadgazdálkodást sértő bűncselekmények
visszaszorítása és megelőzése volt.
A falopások elterjedése, az erdőgazdálkodókat ért anyagi kár, valamint az erdők, mezők állatai életközösségének és élőhelyének megőrzése érdekében vált szükségessé ilyen formában az állampolgárok, az érintett szakemberek figyelmének felhívása a problémára és annak megoldására.
A konferenciát dr. Nagy Károly r. ezredes, rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg és kiemelte, hogy a cél az, hogy az együttműködésben rejlő lehetőségek eddigieknél is jobb kihasználásával növeljük a hatékonyságot a természetvédelem érdekében.
Dr. Ludvai Dezső József r. alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője a rendőrség szemszögéből értékelte a természet- és környezetvédelmet. Elmondta, hogy ezek védelme az egész társadalom közös érdeke és nem kizárólag rendőrszakmai kérdés. Növekvő tendenciát mutat a környezet- és természetkárosító, vadgazdálkodást sértő jogsértések száma. A rendőrség a problémát a legnagyobb hatékonysággal kívánja kezelni, ezért tűzte ki célul a Szécsényi Rendőrkapitányság a természetvédelmi konferencia megszervezését közösen az Ipoly Erdő Zrt. Kelet-cserháti Erdészetével.
Haraszti Gyula, az Ipoly Erdő Zrt. műszaki vezérigazgató helyettese az erdőkkel kapcsolatos vagyonvédelmi problémákról, Zoltán János Tamás természetkezelési koordinátor az erdőt károsító tevékenységek elleni fellépésről számolt be. Medve Judit r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője
bűnmegelőzési módszerek alkalmazásáról tartott előadást. Felhívta a jelen lévők figyelmét, hogy a fő cél annak elérése, hogy a környezetvédelem, mint szemlélet beépüljön a gyermekek attitűdjébe és ezáltal a mindennapi tevékenységeikbe.
Csillikné dr. Velencei Katalin, a Balassagyarmati Járásbíróság elnöke a természetkárosító jogsértések ítélkezési gyakorlatáról tartott előadást, majd Szabó László, a Nógrád Megyei Vadászkamara elnöke számolt be megállapításaikról a természetkárosítással kapcsolatosan.
Verbói Gábor, Nógrádmegyer község polgármestere az erdők eltűnésének problémáiról, míg Lehoczki Szabolcs, Piliny község polgármestere a témához kapcsolódóan a vagyonvédelemről tartott előadást.
A konferencia résztvevői a rendezvényt a témával kapcsolatos kötetlen beszélgetéssel zárták és megállapodtak abban, hogy a jövőben is együttműködnek a feladatok végrehajtásában. A környezet és természeti értékek védelme egy közösségben azért fontos, mert a településen az életminőséget alapvetően az életszínvonal és főként a környezet állapota határozza meg.

Címkék: Ipoly Erdő Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.