Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2020. Július 30. 11:20, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában Nógrád megye közútjain egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Egy 8 éves kislány 2020. július 29-én 14 óra 24 perc körül kerékpárral közlekedett Mihálygergén, amikor egy enyhén lejtős, egyenes útszakaszon a padkára hajtott, majd az árokba esett. A baleset következtében a gyermek megsérült.

Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett 15 óra 30 perc körül egy 22 éves férfi személygépkocsival, amikor - az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - elaludt, az úttestről jobbra lehaladt és egy közúti jelzőtáblának, majd onnan visszasodródva a bal oldali szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett.

Az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a szülőket, hogy beszéljék át gyermekeikkel a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait! Fontos tudnivaló többek között, hogy kerékpárral alapvetően az úttesten, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút, vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a kétkerekű járművel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen.

Felhívjuk továbbá a gépjárművezetők figyelmét, hogy a lakott területen kívüli utak monotonsága könnyedén elálmosítja még az éber vezetőt is. Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül az álmosság, fáradtság első jeleit sem. Jelentkezésükkor ne sajnáljuk az időt, álljunk meg egy rövid pihenőre, levegőzzünk, szálljunk ki a járműből és vérkeringésünket néhány tornamozdulattal frissítsük fel.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 11:43, hétfő | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napon egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2020. Július 31. 10:58, péntek | Helyi

Közbiztonsági nap Sámsonházán

A rendőrök a lakosság bűn- és balesetmegelőzési ismereteit bővítették a rendezvényen.

2020. Július 31. 09:29, péntek | Helyi

Letartóztatásban a többszörös visszaeső férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki korábbi szabadságvesztése letöltése után röviddel követett el újabb bűncselekményeket.

2020. Július 30. 11:31, csütörtök | Helyi

Rendőrök a Példakép táborban

Hátrányos helyzetű gyermekek részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást a Nógrád megyei rendőrök.