Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2020. November 19. 09:23, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt három napon hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 56 éves nő közlekedett személygépkocsival 2020. november 17-én a déli órákban Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton, amikor egy előtte forgalmi okból megálló menetrend szerinti autóbusznak hajtott.

Az esti órákban egy 21 éves nő ütközött személygépjárművel Dejtár belterületén egy útkereszteződésben egy másik gépkocsi jobb hátuljának.

Galgaguta és Acsa közötti útszakaszon haladt tehergépkocsival november 18-án az éjszakai órákban egy 62 éves férfi, amikor az út melletti erdős területről a gépkocsi elé ugrott egy szarvas, amit elütött.

A balesetek következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A megye területén az elmúlt három napon további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a vadelütések megelőzése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a kora reggeli, illetve az esti órákban is nagyobb mértékű vadmozgásra lehet számítani. Tartsanak nagyobb követési távolságot, és folyamatosan figyeljék az út mindkét oldalát.

Ha vadat látnak, lassítsanak! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. Előfordul, hogy nem mozdulnak, de az is lehet, hogy kiszaladnak az útra. Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsijuk elé, vészfékezzenek, adjanak hangjelzést, de ne rántsák félre a kormányt! A hirtelen kormánymozdulattól a jármű elveszíti stabilitását, és egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb sérüléssel járó baleset következhet be.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.