Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 09. 12:41, hétfő | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A megyeszékhely belterületén, a Rákóczi úton közlekedett személygépkocsival egy 17 éves fiú, amikor – az eddig rendelkezésre álló adtok alapján – elaludt, lehaladt az útestről és az egyik üzemanyagtöltő állomás táblájának ütközött. A balesetben a vezető megsérült.

A késő esti órákban egy 57 éves férfi közlekedett tehergépkocsival a 2-es számú főúton Drégelypalánk irányából Parassapuszta felé, amikor egy vad ugrott a jármű elé. A vezető az ütközést a fékezés ellenére nem tudta elkerülni. A tehergépkocsiban anyagi kár keletkezett.

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fáradtság teljesítménykorlátozó, a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethető hatása a gépjárművezetés terén is egyértelműen kimutatható. A fáradt állapotban történő vezetés jelentősen növeli a balesetek veszélyét. E kockázat minimalizálása érdekében fontos néhány tanács betartása.

  • Győződjenek meg arról, hogy a jármű vezetésére alkalmas állapotban vannak-e! Soha ne kezdjék meg az utazást, ha fáradtak! Kerüljék a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezzék meg előre utazásaikat, két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott!
  • Fáradtság érzet esetén, biztonságos helyen álljanak meg! Ne álljanak meg az autópálya leálló sávjában!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.