Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 02. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Bercel belterületén, a Baross úton közlekedett személygépkocsival egy 26 éves férfi 2020. november elsején 22 óra körül, amikor elvesztette járműve irányítása felett az uralmat, az út menti vízelvezető árokba sodródott, majd egy betonhídnak ütközött. A balesetben a gépkocsi vezetője és két utasa sérült meg. A 26 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

Az elmúlt 24 órában a Nógrád megyei rendőrök további két anyagi káros baleset helyszínén és további egy ittas vezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket.
  • Mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A balesetek elkerülése miatt felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat és alkohol fogyasztását követően ne üljenek a volán mögé!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.