Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 29. 10:03, kedd | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt napon nem érkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről bejelentés.

Sóshartyán irányából Nógrádmegyer felé közlekedett személygépkocsival egy 58 éves férfi 2020. szeptember 28-án a kora reggeli órákban, amikor az erdős területről egy szarvas ugrott a jármű elé, amelyet elütött. A baleset következtében a vad a helyszínen elpusztult, a gépkocsiban anyagi kár keletkezett.

A megye rendőrei az elmúlt 24 órában további egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban több vadelütés történt. Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy lakott területen kívüli utakon vadállatokkal bárhol és bármikor találkozhatnak. Különösen számolni kell vadállatok megjelenésével azokon az útszakaszokon, amelyeket vadveszélyt jelző táblával jelöltek meg. Ezeket a táblákat a közút kezelője a vadásztársaságokkal, vadgazdálkodási szakemberekkel egyeztetett útszakaszokon helyezi el, ahol a vadak megjelenésének az átlagosnál is nagyobb a valószínűsége.

Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, fékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt, még ha így el is üti az állatot! Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb baleset következhet be.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.