Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 29. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt 24 óra balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 óra balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napon Nógrád megyében két személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Salgótarján belterületén, a Füleki úton 2018. augusztus 28-án 9 óra 40 perc körül közlekedett motorkerékpárjával egy férfi, amikor a Szent Lázár Megyei Kórház bejáratától egy személygépjármű kikanyarodott elé az útra. A motorkerékpáros az ütközés elkerülése végett felhajtott a járdára, majd kerítésnek ütközött. A balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült.

A délutáni órákban Salgótarjánban, a Béke út és a Füleki út kereszteződésében ütközött össze egy személygépjárművet vezető férfi és egy motorkerékpáros. A balesetben a motorkerékpáros és utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja.

Az elmúlt napon további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

A motorkerékpáros balesetek megelőzése miatt az alábbiakban felsorolt néhány alapvető szabályt, illetve tanácsot fontos figyelembe venni, illetve betartani:

  • A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére, a jogszabályi előírások maximális betartására minden közlekedőnek törekednie kell! A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.
  • Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Amennyiben mégis bekövetkezik a baleset, a lassúbb ütközési sebesség általában akkor is enyhébb sérüléssel jár.
  • A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!
  • A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ittasan soha ne vezessenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.