Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Január 22. 18:18, szerda | PR

Autót az online térből

Autót az online térből

Az elmúlt néhány év kereskedelmi szempontból egyik legpozitívabb hozadéka az autóeladások fellendülése. Az új autók vásárlása mellett természetesen a használtautók piaca is erősen tartja a pozícióját.

Utóbbi esetben talán kevéssé ismert, ám annál megbízhatóbb megoldás az online aukciók használata.

Licitháború. Csatlakozzunk?

Manapság az online autóvásárlás a használt járművek beszerzésének egyik természetes és nagyrészt megbízható módja. A különböző gyűjtőportálokon hatalmas kínálatból szemezgethetünk használt autókat kedvező áron. Azonban itt is elkerülhetetlen a kisebb-nagyobb ferdítések, visszaélések jelenléte, melyet az egyszeri vásárló nehezebben szúr ki, mint a kereskedelemben tapasztaltabb társai.

Többek között az utóbbi problémát is kiküszöbölheti az online aukciók használata, ahol egy előzetes regisztráció után vehetünk részt a gépjármű árveréseken. Ez ugyan több előzetes befektetéssel és munkával járhat, de a kedvező eredmény garantált.
A regisztráció folyamata némiképp eltér a megszokottól, hiszen itt mindenképpen igazolnunk kell, hogy természetes személyként, cégként stb. kívánunk részt venni az aukción. Bizonyos esetekben pedig – pl. bírósági árverések – már a rendszerhez való hozzáférés is pénzbe kerülhet. Ettől függetlenül örömteli fejlemény, hogy az autólicitek már magánszemélyek számára is elérhetők.

A felsoroltak mellett az aukció folyamata, a licitalapú autóárverések is bonyolultabbnak és bizonytalanabbnak tűnhetnek a megszokott metódusoknál, hiszen az autók végső eladási ára bizonytalan, illetve több időbeli befektetést is igényel az aukciók lekövetése. A tapasztalatok szerint azonban a belerakott energia megtérül, hiszen remek üzletek köttethetnek az aukcióval foglalkozó oldalakon keresztül.


Kezdők vs profik. Kereskedők közt.
Bármennyire is érdemes belevágni, az online aukció – nem csak autók esetén – egy bonyolultabb műfaj. Kezdőként belefuthatunk olyan problémákba, mint egy adott autó értékének pontos meghatározása, határozott döntések meghozatala financiális kérdésekben stb. Ezen felül az online aukciók közönségének zömét tapasztalt kereskedők teszik ki, akik a korábban exkluzívnak számító nyilvános eseményeken is gyakran lehetetlenítették el a kezdőket. Az online aukciók ezt a problémát szerencsére kiküszöbölik.

Ettől függetlenül eleinte bizonyosan találkozunk majd buktatókkal, esetleg beleszaladunk néhány rosszabb döntésbe, ám idővel felhalmozhatjuk azt a tapasztalati tőkét, melynek segítségével a dörzsölt profik közt is talpon maradhatunk. Összességében tehát az autó licit magánszemélyek számára egy - hosszabb távon – kifizetődő vállalás lehet.

Mibe fogjunk és hogyan?

Hazánkban az online aukciók legnagyobb szeletét a bírósági, illetve a NAV által lefoglalt vagyontárgyak és járművek eladásai teszik ki. Ez a fajta online aukció a vásárló számára rendkívül előnyös lehet, hiszen az áru jogi helyzetéből adódóan, azokhoz jóval a piaci ár alatt juthatunk. Manapság azonban nem szükséges feltétlenül az ilyen jellegű eseményeket vadásznunk, hiszen léteznek kifejezetten autó árverése szakosodott portálok, ahol napi szinten licitálhatunk használt autókra.

A számunkra szimpatikus portál kiválasztása után érdemes elmerülnünk annak szabályzatában, kiismernünk a mechanikáját és jellemző vonásait. Kezdetben érdemes lehet csupán megfigyelőként részt venni az árveréseken. A „felkészülési időszak” után már sokkal nyugodtabban merülhetünk el az online aukciók világában és köthetünk remek üzleteket

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.