Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 13. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: 3100.hu

Augusztus elejére állhat helyre a rend a körfogalomnál

Augusztus elejére állhat helyre a rend a körfogalomnál

Salgótarján 21. sz. főút és Tarján-patak kereszteződésében lévő Tubosider híd helyreállítása kapcsán 2015. 05.04-én munkaterület átadás-átvétel történt – írja honlapján a város önkormányzata.

A munkálatok első ütemében forgalomterelésre kerül sor, mely érinti az ott közlekedő autóbusz és gépjármű forgalmat is. Az elterelés a TESCO parkolójának egy részét és a parkolóba bevezető bekötőútját érinti. Az ott közlekedő autóbuszok számára ideiglenes autóbusz megállóhelyek lesznek kialakítva a híd felújításának befejezéséig.

A helyreállítás várhatóan május közepétől kezdődik és augusztus elején ér véget. Ezt követően a forgalmi rend az eredetinek megfelelően lesz visszaállítva, tehát közlekedhetnek rajta majd a 10 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek is.

Nem lényeges elem az információ tekintetében, de a pontosság kedvéért megjegyezzük, hogy az érintett útszakasz egy ideje már nem a 21. sz. főút, hanem a 2307. sz. országos közút: a zagyvapálfalvai felüljárótól a Városházánál található kereszteződésig. Itt belecsatlakozik a piaci elágazótól a városközponton keresztül a Beszterce-lakótelepi körfogalomig tartó 211. sz. útba. A 21. sz. főút nyomvonala jelenleg a Beszterce-lakótelepi körfogalom és a városközpont közötti elkerülő úton és az Eperjes-telepen átvezető “új úton” keresztül fut.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.