Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Január 11. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Átvette az állam a Palóc Múzeumot

Átvette az állam a Palóc Múzeumot

Már nem csak papíron de a helyszínen is megtörtént az állami finanszírozásba került Balassagyarmati Palóc Múzeum hivatalos átadás – átvétele.

A múzeumot az állam vette kezelésbe, így idén január 1-től a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézménye lett. A Palóc Múzeum további működtetése akkor vált bizonytalanná, amikor kiderült, hogy megyénként csak egy megyei múzeumi szervezetet támogat a kormány, a többi intézmény önkormányzati fenntartásba kerül. Nógrádban a salgótarjáni múzeum kapta meg a megyei státuszt, és ez a döntés nehéz terheket rótt Balassagyarmat önkormányzatára. Az Ipoly-parti város azonban - L. Simon László kultúráért felelős államtitkár novemberi, csesztvei látogatása során - ígéretet kapott a probléma orvoslására. Az állami finanszírozásba került intézmény így továbbra is gondozni tudja a Palócság átfogó emlékeit és számos más, jelentős kulturális értéket őrző gyűjteményét. Az átadást követően azonban még néhány napig zárva tart az intézmény. Mint azt dr. Lengyel Ágnes, intézményvezető rádiónknak elmondta, az adminisztrációs eljárások, közöttük például az új belépőjegyek előállítása még közel egy hetet vesz igénybe.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Palóc Múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.