Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Június 30. 10:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Átverte az autószerelőt, csalás miatt áll bíróság elé

Átverte az autószerelőt, csalás miatt áll bíróság elé

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 41 éves Nógrád megyei férfi ellen,

aki az autóján elvégzett javításokat követően nem fizette meg annak ellenértékét a szakember részére és számára elérhetetlenné vált.

A vád szerint a férfi a járművének hátsó kerék- és fékrendszerének javítását rendelte meg az autószerelőként dolgozó szakembertől, ennek megfelelően 2021. április 27. napján leadta autóját a sértett balassagyarmati szerelő műhelyébe azzal, hogy a szerelő szóbeli megállapodásuk szerint a jármű állapotának felmérése után árajánlatot készít a teljes javítási díj összegéről. A vádlott a költségek egy részére ekkor átadott 100.000 forint előleget.

A sértett elvégezte az állapot felmérést, és megállapította, hogy az előzetesen meghatározott feladatokon túl az autóval történő biztonságos közlekedéshez szükséges az első fékrendszer cseréje is, ezért a felek megállapodtak a gépjármű teljes körű javításáról, melyhez a vádlott olaj- és olajszűrőcserét is kért. A vádlott ezzel egyidejűleg elfogadta a szerelő 282.500 forintos árajánlatát, és átadott neki további 50.000 forintot a költségek fedezésére.

A sértett a javítási munkát elvégezte a megállapodásban foglaltak szerint, és 2021. május 5. napján a gépjárművet átadta a megrendelő részére. A vádlott a gépjármű átvételekor nem fizette ki a fennmaradó 132.500 forintot, azonban ígéretet tett a hátralék pár napon belül történő rendezésére. A férfinek azonban nem állt szándékában tartozását rendezni, a sértett számára elérhetetlenné vált, annak többszöri megkeresésére sem reagált, 2021. május 14. napján pedig azt rótta fel a sértettnek, hogy az uzsorát követel rajta.

A vádlott magatartásával tévedésbe ejtette az autószerelőt, 132.500 forint kárt okozva neki.

Mivel cselekményével a férfi jogtalan haszonszerzésre törekedett, az ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a korábban hasonló bűncselekmény miatt is elítélt elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével szabjon ki közérdekű munka büntetést. A vádlott a tartozását a nyomozás során megfizette a sértett részére, így az okozott kár megtérült.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

2023. Február 06. 10:00, hétfő | Helyi

Made in Hungária - Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a Made In Hungária előadásra

2023. Február 06. 09:39, hétfő | Helyi

Vezessenek óvatosabban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.