Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Április 26. 10:43, hétfő | Külföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Átlépte a hárommilliót a romániai beoltottak száma

Átlépte a hárommilliót a romániai beoltottak száma

Vasárnap délután átlépte a hárommilliót a koronavírus ellen Romániában beoltott személyek száma - közölte honlapján az oltási kampányt koordináló bizottság.

A hivatalos adatok szerint vasárnap délután 17 óráig 3 037 698 személyt oltottak be Romániában, közülük 1 794 505-en a második oltást is megkapták. A beoltott romániaiak több mint háromnegyed része (76,92 százalék) a Pfizer által gyártott oltóanyagot kapta, az Astra-Zeneca oltását 13,81 százalékuknak, a Modernáét 9,25 százalékuknak adták be.

Romániában elsőként Temesváron szerveztek a hét végén oltási maratont, amely keretében péntek délutántól előjegyzés nélkül bárki beoltathatta magát a Pfizer vakcinával. A Digi24 hírtelevízió jelentése szerint a maraton keretében vasárnap estig mintegy 6400-an kapták meg az oltást. Amint a szervezők közölték, három hét múlva újabb maratont szerveznek a második oltás beadására.

A járvány terjedéséről közölt hivatalos adatok azt jelzik, hogy Romániában a járvány harmadik hulláma immár a leszálló ágban van. Vasárnap csupán 1542 új esetet diagnosztizáltak, ami csak kevéssel több a korábbi két hét napi átlagának (2990) a felénél. A járvány halálos áldozatainak a napi száma is csökken, de még mindig magas. A vasárnap kora délután közölt hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 127-en haltak meg, 35-tel kevesebben, mint a korábbi két hétben napi átlagban.

A kórházakra nehezedő nyomás is enyhült. Míg április elején a 14 ezret is meghaladta a kórházban ápolt fertőzöttek száma, vasárnap már csak 10 312-en voltak kórházban. Viszonylag magas maradt azonban az intenzív terápiás osztályokon kezelt betegek száma. Ott továbbra is 1358 személy életéért küzdenek.

Címkék: oltás, románia, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.