Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 16. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Átjárókat építenek kéltéltűeknek

Átjárókat építenek kéltéltűeknek

A Varbói-tó mellett mutatták be a szakemberek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a „Kétéltű átjárók és terelőfalak létesítése a Mátrában és a Bükkben” projektjét.

A beruházás során a vermelőhelyük és peterakó helyük között vonuló kétéltűek számára építenek terelő és átjáró rendszereket. A projekt célja az állatok tömeges gázolásnak megállítása, a közúti gázolásból eredő veszteségek minimalizálása, az érintett kétéltűfajok és populációik hosszútávú túlélésének biztosítása.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén az alábbi kétéltű fajok szenvedik el a legnagyobb gázolási veszteségeket: barna varangy, erdei béka, gyepi béka, zöld varangy. Az évi több ezer gázolt állat Forintban kifejezett természetvédelmi értéke tízmilliós nagyságrendeket ér el. Az Igazgatóság feladatának tartja e veszteségek csökkentését a legkritikusabb útszakaszokon az állatok biztonságos átjutását lehetővé tevő különböző terelők és átjárók megépítésével. Ennek érdekében három új beruházás kezdődik a következő helyszíneken: 1.)Varbó, Varbói-tó 2.)Mátra, Sás-tó 3.)Mátra, Hasznosi-víztározó. Ezeken kívül egy negyedik helyszínen - Bogács, Hór-völgyi víztározó – egy meglévő terelő- és átjáró rendszer kiegészítésére kerül sor.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: kétéltűek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.