Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. December 15. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Átadták a rehabilitációs hatóság akadálymentesített épületét Salgótarjánban

Átadták a rehabilitációs hatóság akadálymentesített épületét Salgótarjánban

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve korszerűsített, akadálymentes épületét adták át a megyeszékhelyen.

Szabó Sándor kormánymegbízott elmondta: a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjának feltételeit segíti a fejlesztés, amely az Európai Unió 76 millió forintos támogatásából valósult meg.
A munkák során három modern vizsgálóhelyiséget alakítottak ki a megyeháza földszinti épületszárnyában. Az ingatlan egyaránt akadálymentessé vált a látás- és hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő, valamint a mozgásukban korlátozott emberek számára. Új, korszerű vizsgálóeszközök beszerzése is folyamatban van - mondta a kormánymegbízott, aki a fejlesztést úgy értékelte, hogy ez a valódi közszolgálat.
Ruzsik Zsuzsanna, a rehabilitációs szakigazgatási szerv igazgatója ismertette: a hatóság 2012 júliusától működik orvosszakértői, elbíráló, valamint foglalkoztatási rehabilitációs területen. Az igazgató hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb lesz az ügyintézés az akadálymentes környezetben.
Tóth Sándor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) projektigazgatóságának vezetője kiemelte: színvonalas körülményeket tudnak biztosítani a rászorulóknak, ez méltó arra, hogy a közigazgatás közszolgáltató jellegéről beszélhessenek.
A fejlesztés a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében valósult meg, a csaknem négymilliárd forintos országos program részeként. Az Új Széchenyi Terv keretében 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv épületeit és felszereléseit. A programot 3,99 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió. A beruházások értéke helyszínenként 40 millió és 390 millió forint között változik.
Nógrád megyében 2012 nyarától csaknem 12 ezer komplex és egyéb jogcímű vizsgálatot végeztek el, mintegy 8 ezer határozatot és bizonyítványt adtak ki. A megyében 1060-an részesülnek rehabilitációs ellátásban, és az érintettek több mint fele folytat rendszeres keresőtevékenységet.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 18:33, szerda | Helyi

Tour de Hongrie - Útinform: csütörtöki forgalomkorlátozások Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második napján, csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kell számítani forgalomkorlátozásokra - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.