Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Március 26. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Átadták a kormányablakot Szécsényben

Átadták a kormányablakot Szécsényben

A Szécsényi Járási Hivatalában kialakított Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálatot dr. Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg.

Nógrád megye első új típusú kormányablakát adta át hétfőn Szécsényben dr. Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára dr. Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízottal, Balla Mihály országgyűlési képviselővel és Stayer László polgármesterrel közösen.
Az Európai Unió referenciaként tekint a magyar közigazgatás átalakítására - emelte ki a megnyitón az államtitkár.
A közigazgatási ügyek jelentős része már akár elektronikusan is elintézhető otthonról, az Ügyfélkapun keresztül, nagyon sokaknak azonban fontos az emberi tényező. Ebben segítenek a kormányablakok, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy minél több ügyet intézhessenek az állampolgárok egy helyen, jól felkészült szakemberek segítségével - világította meg köszöntőjében Szabó Sándor kormánymegbízott, hogy mi a célja az egyablakos ügyintézésnek, és annak járásokba való kihelyezésének. A kormánymegbízott kifejtette: a következő hónapokban újabb kormányablakok nyílnak meg a nógrádi járási székhelyeken, még könnyebbé, gyorsabbá téve az ügyintézést az ott lakóknak.
Az állampolgárok úgy szeretik ügyeiket intézni, hogy velük szemben is emberek ülnek. Ezt segítik a kormányablakok, amelyekben egyik fontos cél, hogy a sorszámbiléta letépése után mielőbb, de a lehetőségeket figyelembe véve öt percen belül ügyintéző foglalkozzon a betérővel - mondta dr. Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Beszédében hozzátette: az OECD referenciaként figyeli a magyar közigazgatás átalakítását, de a kontinensünkön kívülről is elismerően nyilatkoztak a kormányablakok feladatellátásának hatékonyságáról.
Balla Mihály országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy életünk során számtalan alkalommal intézzük ügyeinket az állam különböző szerveivel, nem mindegy, hogy milyen körülmények között, mennyire képzett ügyintézőkkel és mennyi időt kell erre fordítanunk. Óriási előrelépésnek nevezte a kormányablakok létrejöttét, egyben jelezte: alig várja, hogy minden járási központban az ittenihez hasonló körülmények közt intézhessék ügyeiket az állampolgárok. Szécsény polgármestere, Stayer László a város és a járás valamennyi lakója nevében fejezte ki köszönetét, kiemelve: a kormányablakok rendszerében a legeldugottabb település lakójának ügyét is ugyanolyan körülmények közt és színvonalon kezelik, mint a legfrekventáltabb nagyvárosban élőkét. Dr. Horváth Zoltán, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Szécsényi Járási Hivatalának vezetője a kormányablak bejárását követően a technikai hátteret mutatta be, majd a kivitelezésről készült prezentációban elevenítette fel az okmányirodából kormányablakká válás folyamatát.
Az elkövetkező hónapokban Nógrád megyében további három kormányablak kezdi meg működését. Ezek egységes módon, egységes arculattal, informatikai támogatással és nyitva tartással teszik lehetővé az ország minden polgára számára közigazgatási ügyeik intézését, könnyen elérhető helyszíneken, városközpontokban és forgalmi csomópontokban.

Programok Nógrád megyében
Vissza a kezdőlapra

Címkék: kormányablak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.