Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 20. 08:30, szerda | Helyi

Asszonysorsokat visz színpadra Budapesten a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes

Asszonysorsokat visz színpadra Budapesten a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes

Február 6. - MÜPA
40. évi jubileumának megkoronázásaként Budapestre, a Művészetek Palotájába látogat el méltán híres vendégjátékával a Nógrád Táncegyüttes.

A Zenthe Ferenc Színházzal és Dobroda Zenekarral közösen színpadra állított előadás középpontjában a szigorú rendben élő palóc parasztasszonyok élete, a nemzet számára embert nevelő asszonysorsok állnak, amellyel a darab a nők előtt tiszteleg.

Fennállásának 40 éves alkalmából Budapestre érkezik nagysikerű vendégjátékával a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes. A hagyományos táncelőadással szakító, vers- és énekbetétekkel színesített lebilincselő játék a paraszti társadalomban élő nők áldozatvállalását, családi összetartó erejét dolgozza fel, hirdetve, hogy minden nőben ott rejtőzik egy Madonna.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színészeivel teljessé formált, többszörösen díjazott produkcióban nagy palóc költők versei kelnek életre és olyan ősi énekek csendülnek fel, mint a régi magyar himnusz vagy egy gyermeki imádság.

Közreműködők: Fekete Borbála, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella énekesek, valamint Farkas István, Minik Zoltán, Terék József és Szilvási István zenészek.

További információk és jegyvásárlás:
https://www.mupa.hu/program/nograd-tancegyuttes-paloc-madonnak-2016-02-06_19-00-fesztivalszinhaz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,