Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 05. 09:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI | Fotó: tuzoltosag.info

Árvíz - Túllépte eddigi legmagasabb vízállását a Principális-csatorna Nagykanizsánál

Árvíz - Túllépte eddigi legmagasabb vízállását a Principális-csatorna Nagykanizsánál

Csütörtök éjszaka túllépte eddigi legnagyobb vízállását a Principális-csatorna Nagykanizsánál, ahol péntek reggel 251 centimétert mutatott a vízmérce.

A Vízügyi Főigazgatóság honlapjának adatai szerint csütörtök éjszaka érte el az addigi rekordot, az 1993-ban mért 248 centimétert, és a csatorna vízszintje reggelig tovább emelkedett. Továbbra is másodfokú árvízvédelmi készültség mellett folyik a védekezés.
Tóth Ferenc, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: szerdán már 3000 homokzsákból 300 méter hosszan építettek ki mintegy 50 ember részvételével nyúlgátat a kiskanizsai városrészben veszélyeztetett ingatlanok védelmére. A katasztrófavédelem irányítása mellett, a vízügyi igazgatóság, a nagykanizsai önkormányzat, a járási hivatal helyi védelmi bizottsága, illetve önkéntesek és közmunkások bevonásával az itt lévő mintegy száz családi ház védelme érdekében csütörtökön újabb, ugyancsak 3000 homokzsák felhasználásával egy második védelmi vonalat is elkészítettek.
Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta: tovább folytatják a gátak emelését és megerősítését a kiskanizsai városrészben. Újabb sorral erősítik meg azokat a részeket, ahol a víz átszivárgott a kiskertek felé, miközben szivattyúkkal is folyamatosan emelik át a csatornába a felgyülemlett vízmennyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.